Când se dispută barajul Islanda – România pentru EURO. UEFA a făcut anunțul oficial

Marian Cărăvan 20.03.2020, 14:55
Când se dispută barajul Islanda – România pentru EURO. UEFA a făcut anunțul oficial

Așteaptarea a luat sfârșit. UEFA a comunicat vineri, 20 martie, datele la care au fost reprogramate meciurile de baraj pentru EURO. O veste așteptată cu interes și de FRF, în perspectiva barajului Islanda – România. Programat inițial pentru 26 martie, meciul va avea loc în vara acestui an.

Când se dispută barajul Islanda – România. UEFA a făcut anunțul oficial

Forul continental a anunțat că partidele din play-off-ul EURO, turneu final reprogramat pentru 2021, vor avea loc în perioada 1-9 iunie 2020. Aceasta, ca o măsură de precauție în contextul crizei epidemiologice cu care ne confruntăm în prezent. Astfel, semifinalele barajului au acum ca dată de disputare ziua de joi, 4 iunie, în timp ce finalele sunt programate marți, pe 9 iunie. Situația pandemiei fiind în evoluție, aceste date pot suferi modificări.

Reprezentativa României va întâlni Islanda, în deplasare, în semifinala play-off-ului. În cazul unui succes, tricolorii vor juca pentru locul la EURO, tot pe teren străin, în fața Bulgariei sau Ungariei.

Cum va arăta noul stadion Steaua

Amânarea EURO 2020 este în avantajul României. Stadioanele vor fi gata la timp

În videoconferința de marți a UEFA, la care au luat parte președinții celor 55 de federații naționale europene afiliate la forul continental, a fost luată decizia ca EURO 2020 să fie amânat un an. Cea mai bună soluție în condițiile actualei crize de pe plan mondial. Astfel, Campionatul European ce trebuia să se desfășoare în această vară a fost reprogramat pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 și va fi pentru prima dată în istorie când se va disputa într-un an impar.

Partea bună a lucurilor este că această amânare dă posibilitatea României de a pregăti minuțios meciurile de calificare, țara noastră câștigând timp pentru finalizarea stadioanelor pe care s-a angajat că le pune la dispoziție pentru antrenamente în București: Steaua, Rapid și Arcul de Triumf.

Patru meciuri vor fi găzduite de Arena Națională în cadrul competiției mutate pentru 2021, trei meciuri din Grupa C și o optime de finală. Dacă se va califica, România are șansa de a disputa două meciuri la București în cadrul turneului final, contra Austriei și Ucrainei.

Urmăriți Impact.ro și pe