Când se dă drumul la căldură în București. Condiția care trebuie îndeplinită în 2021

Ana Anitoiu, Iulia Statie 11.10.2021, 16:30
Când se dă drumul la căldură în București. Condiția care trebuie îndeplinită în 2021

Locuitorii Bucureștiului se întreabă când se dă drumul la căldură, în contextul în care temperaturile au scăzut mult. Iată ce condiție trebuie să fie îndeplinită în acest an pentru a se încălzi caloriferele din apartamente.

Când se dă drumul la căldură în București. Condiția impusă

Probele pentru începerea furnizării de căldură au început deja în București. Locuitorii se pot bucura de calorifere încălzite abia după ce, timp de trei zile consecutive, temperatura medie zilnică, între orele 20:00 şi 06:00, va fi de 10 grade Celsius sau mai mici.

”Vremea va fi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii octombrie. Vor fi temperaturi maxime de 12…14 grade și minime de 5…8 grade. Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a intervalului..

Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge viteze, în general 40…50 km/h”, arată prognoza publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru București, valabilă în perioada 8 – 11 octombrie, ora 10:00.

În acest context, unele asociații de proprietari au anunțat că furnizarea căldurii în apartamente va începe luni seara.

Cand se da drumul la caldura in Bucuresti. Conditia care trebuie indeplinita in 2021
Unii dintre bucuresteni au probleme cu apa calda

Câți bani vor plăti bucureștenii pentru căldură

Cu scopul de a-i convinge pe bucureșteni să nu renunțe la sistemul centralizat de încălzire, Termoenergetica a făcut o analiză în care arată câți bani ajung oamenii să plătească pentru căldură la final de lună, în funcție de ce sistem de încălzire aleg.

Conform Termoenergetica, la un consum anual de 6,12 gigacalorii, bucureștenii care stau într-un apartament cu două camere și sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire au de plătit la finalul lunii pentru căldură sub 200 de lei. În schimb, facturile celor care au centrală de apartament trec de pragul de 360 de lei pe lună, doar pentru furnizarea căldurii. Pentru această sumă, temperatura din apartamente este de 20 de grade Celsius.

Probleme cu apa caldă în București

Numeroase blocuri din Capitală, mai ales din Sectoarele 5 și 1, se confruntă cu probleme cu apa caldă. Potrivit unui document publicat de Termoenergetica, pentru unele dintre ele acestea vor fi remediate abia marți, 12 octombrie.

Conform Termoenergetica, locuitorii Capitalei care au probleme cu apa caldă și cu căldura, dar adresa lor nu apare în listele publicate la secţiunile “Avarii”, “Lucrări programate” sau “Funcţionare sub parametri” trebuie să se adreseze dispeceratelor de sector sau operatorilor TelVerde, pentru înregistrarea sesizării şi ulterioara verificare în teren a situaţiei semnalate.

Primarul general al Capitalei a anunțat la sfârșitul lunii septembrie că este posibil să apară probleme cu apa caldă și căldura pentru unii dintre locuitorii Capitalei. Oficialul a precizat că în iarna anului următor va fi mai bine. Vezi AICI declarația lui Nicușor Dan despre problemele cu apa caldă și căldura în București!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...