Bucureștenii vor suferi de frig și în această iarnă. Nicușor Dan: ”Nu se poate face mai mult”

Ana Anitoiu 27.09.2021, 22:51
Bucureștenii vor suferi de frig și în această iarnă. Nicușor Dan: ”Nu se poate face mai mult”

Bucureștenii vor suferi de frig și în această iarnă, din cauza problemelor rețelei de termoficare. Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că demersurile pe care a reușit să le facă vor avea efect abia în iarna următoare.

Nicușor Dan, anunț pentru Bucureșteni

Primarul General al Capitalei a spus că în această iarnă va fi doar ”puțin mai bine” față de anul trecut și că din păcate nu se poate face mai mult. Adică mulți bucureșteni vor avea parte de același disconfort în locuințele lor ca în iarna precedentă.

”Ce am putut eu să fac a fost să echilibrez financiar Termoenergetica, la sfârșitul anului trecut, să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 km de rețea, să facem toate formalitățile pentru preluarea ELCEN, care este producătorul de energie termică.

Sunt optimist că vom reuși să facem această preluare cu ajutorul Guvernului, până la sfârșitul acestui an, astfel încât să scoatem Elcenul din insolvență, să accesăm fondurile europene așa cum le-am accesat pentru înlocuirea de conducte, să le accesăm și pe cele pentru producția de energie termică, adică să înlocuim acele CET-uri, din anii 60 cu tehnologie modernă”, a spus el.

Bucurestenii vor suferi de frig si in aceasta iarna. Nicusor Dan ”Nu se poate face mai mult”
Nicusor Dan

Cum s-a scuzat Nicușor Dan. Săgeată către Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei nu a ratat ocazia să arunce o săgeată către administrația precedentă, cea a Gabrielei Firea. În plus, Nicușor Dan a menționat câteva scuze pentru faptul că rețeaua de termoficare le va da bătăi de cap bucureștenilor și în această iarnă.

”În vara anului trecut multe revizii nu s-au făcut tocmai pentru că a fost campanie electorală. Pentru că administrația precedentă nu a vrut să deranjeze bucureștenii, anul ăsta peste vară am deranjat bucureștenii și asta înseamnă că o să fie un pic mai bine.

Acolo unde s-a intervenit nu o să mai crape iarna pentru că s-a intervenit vara. Nu am avut nici forța, nici proiectele, nici banii pentru a face mult mai multe lucrări, iarna cealaltă o să fie mult mai bine”, a spus Nicușor Dan.

Însă, nu mai departe de luna iulie, Nicușor Dan făcea un anunț cu totul diferit. Edilul Capitalei îi asigura pe bucureșteni că nu vor mai rămâne fără căldură și apă caldă în această iarnă.

“Nu se va întâmpla lucrul acesta, bucureştenii nu o să rămână fără căldură şi apă caldă. Într-adevăr am preluat o situaţie financiară foarte, foarte complicată, pe care, în aceste opt luni de mandat, am redresat-o destul de mult. Deci, nu există acest risc”, spunea Nicușor Dan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...