Când poate reveni Mircea Lucescu pe banca lui Dinamo Kiev, după intervenția chirurgicală suferită săptămâna trecută. ”Antrenorul român se smite mai bine”

Andrei Cezar 12.08.2021, 12:08
Când poate reveni Mircea Lucescu pe banca lui Dinamo Kiev, după intervenția chirurgicală suferită săptămâna trecută. ”Antrenorul român se smite mai bine”

Mircea Lucescu a avut probleme de sănătate în ultima perioadă și a lipsit de pe banca tehnică la toate meciurile echipei sale din aceste sezon. El a suferit o intervenție chirurgicală săptămâna trecută înainte de amicalul cu Fenerbahce. Deși inițial s-a crezut că este vorba de o banală răceală, medicii au descoperit de fapt că suferă de o afecțiune cu un potețial ridicat de infectare și au fost nevoiți să îl opereze.

Cum se simte Mircea Lucescu după operație și când poate reveni pe bancă

Săptămâna trecută, antrenorul român a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru extirparea unui chist pilonidal. Pe fondul problemelor de sănătate, Mircea Lucescu nu a putut să fie prezent pe bancă la niciunul dintre cele trei meciuri disputate de Dinamo Kiev în campionat și nici la partida amicală cu Fenerbahce.

După ultimul meci din capionat de pe teren propriu cu FC Minai, câștigat de Dinamo Kiev cu 2-0, secundul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, Emil Caras, a oferit detalii despre starea de sănătate a tehnicianului.

„Mister este mai bine pe zi ce trece. Ieri a vizitat centrul de antrenament, a ţinut şi şedinţă tactică şi o analiză video, apoi s-a întors la spital. El a fost astăzi (n.r. miercuri) la meci (n.r. în lojă). Sperăm că mâine după-amiază va fi externat şi ni se va alătura”, a precizat Caras pentru ucrainenii de la Football 24.

Vestea bună pentru anternorul român este că ar putea sta pe bancă la amicalul de lux contra campioanei Italiei, Inter Milano. Meciul va avea loc sâmbătă, 14 august, iar oficialii de la Dinamo Kiev trag speranțe că l-ar putea avea alături de ei pe ”Il Luce”, cel care în trecut a antrenat-o și pe Inter Milano.

Cand poate reveni Mircea Lucescu pe banca lui Dinamo Kiev, dupa interventia chirurgicala suferita saptamana trecuta
Cand poate reveni Mircea Lucescu pe banca lui Dinamo Kiev, dupa interventia chirurgicala suferita saptamana trecuta

Alte două operații complicate suferite de Mircea Lucescu în decursul anilor

Mircea Lucescu a mai suferit alte două intervenții chirurgicale complicate în decursul anilor. Prima dintre ele, în 2009. Atunci, antrenorul român a fost operat pe cord deschis și i s-a montat un bypass coronarian, după ce făcuse infarct. Mulți nu îi dădeau șanse mari de supraviețuire, însă după ce i-a fost montat dispozitivul medical de către medicii din Donețk, ”Il Luce” s-a pus pe picioare.

Mai mult decât atât, la doar câteva luni de la operație, Mircea Lucescu reușea să câștige cupa UEFA cu Șahtior. De la acel eveniment care i-ar fi putut aduce sfârșitul, marele antrenor român și-a schimbat total stilul de viață. Doctorii i-au impus un regim alimentar strict. El nu mai are voie să consume deloc preparate cu grăsimi și alcool. În plus, tehnicianul este nevoit să urmeze un tratament medicamentos, iar înainte de meciuri i s-a recomandat să ia câte un calmant.

În 2012, Mircea Lucescu a trecut printr-o altă cumpănă a vieții. El a fost implicat într-un grav accident de circulație, în urma căruia a ajuns la spital cu hemoragie toracică. Antrenorul român a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe, la care au  participat 11 medici.

Urmăriți Impact.ro și pe