Când ne rezervăm sejurul la mare în 2021? Prognoza meteo până la jumătatea lunii iulie

Ana Anitoiu, Rădulescu Valentin 22.06.2021, 21:17
Când ne rezervăm sejurul la mare în 2021? Prognoza meteo până la jumătatea lunii iulie

Românii care se întreabă când să își rezerve sejurul la mare în această vară, în contextul în care în ultima vreme țara a fost lovită de ploi puternice, primesc o veste bună de la meteorologi. Vacanțele pe litoralul Mării Negre vor fi posibile, conform prognozei meteo pentru următoarele patru săptămâni, până la jumătatea lunii iulie. Totuși, sunt posibile unele zile cu rupere de nori.

Prognoza meteo pentru săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), finalul lunii iulie va fi marcat de o vreme mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. Temperaturile medii vor fi mai ridicate pe întreg teritoriul țării, dar mai ales în regiunile vestice.

Această săptămână este perfectă pentru cei care vor să meargă la mare sau la munte, deoarece posibilitatea de a ploua este scăzută în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Cand ne rezervam sejurul la mare in 2021 Prognoza meteo pana la jumatatea lunii iulie
Oameni in ploaie

Prognoza meteo pentru săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

În săptămâna ce marchează finalul lunii iunie și începutul lunii iulie, temperaturile medii vor fi tot ceva mai mari decât cele ce ar fi fost normale pentru această perioadă a anului, în vestul țării. În restul României, valorile termice vor fi apropiate celor specifice.

Atenție! În această săptămână, sunt posibile ploi locale în regiunile sudice și sud-estice. Cei care vor să călătorească în vestul și nord-vestul țării o pot face fără să se teamă de averse. În restul țării, precipitațiile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

În această săptămână, vestul țării se va confrunta în continuare cu temperaturi medii ale aerului ceva mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă. Pe de altă parte, valorile termice vor fi ușor mai mici în sud-estul țării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Însă, potrivit specialiștilor de la ANM, regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local în regiunile estice, sud-estice și montane, iar în rest acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână a anului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12.07.2021 – 19.07.2021

În ultima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile vor fi ceva mai mari decât cele specifice, în regiunile vestice. În schimb, în sud-estul țării valorile termice vor fi sub cele normale, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice intervalului. Vezi AICI care sunt semnele schimbării climatice în România!

Cantitățile de precipitații estimate de meteorologi pentru această perioadă vor fi ușor excedentare în sudul țării, iar în rest acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vezi AICI cum va fi vremea în următoarele decenii în România!