Val de aer rece peste România. Frig, ninsori și lapoviță în zilele următoare

Stan Filon 10.11.2022, 12:29
Val de aer rece peste România. Frig, ninsori și lapoviță în zilele următoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele zile. Astfel, am aflat că vremea schimbă foaia iar toamna frumoasă se transformă radical. În weekend sunt așteptate ploi slabe sau burniță în majoritatea regiunilor, iar la munte sunt așteptate ninsori.

Val de aer rece peste România

Așadar, vremea schimbă foaia, iar ploile își vor face apariția. În plus, la munte sunt așteptate lapovițe și ninsori, după cum precizează prognoza meteorologică. Joi, 10 noiembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va rămâne caldă pentru această perioadă din calendar, cu cer variabil. Sunt posibile ploi slabe în regiunile nord-vestice, care se vor extinde însă în cea mai mare parte a ţării. Vor fi ploi în Transilvania, în Maramureş, în Moldova, local în Oltenia şi pe suprafeţe mai mici în Banat, Crişana şi Muntenia.

„La altitudini în general de peste 1800 m, trecător, vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde la rafală se vor depăşi viteze de 55-60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade Celsius. Pe alocuri, mai ales la începutul zilei, va fi ceaţă, mai anunță ANM.

Val de aer rece peste Romania. Frig, ninsori si lapovita in zilele urmatoare
Val de aer rece peste Romania. Frig, ninsori si lapovita in zilele urmatoare

Vremea în Capitală

În Capitală, vremea se va menține caldă și joi, iar în primele ore vor fi condiţii pentru nori joşi sau ceaţă, apoi cerul va fi mai mult senin. Norii își vor face apariția pe seară, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 18 grade Celsius, iar cea minimă de 7 grade Celsius, mai scăzută în zona preorăşenească, spre 4 grade Celsius.

Temperatuile încep să scadă de vineri, 11 noiembrie, conform meteorologilor, în cea mai mare parte a ţării. Valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, dar se vor situa uşor peste cele normale în cea de a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi în Muntenia, local în Oltenia, Dobrogea, Moldova, sud-vestul Transilvaniei, la munte şi izolat, posibil şi în restul teritoriului.

„Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade Celsius pe litoral. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţă“, spun meteorologii.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...