Când încep Jocurile Olimpice în 2021. Ce surprize pregătesc japonezii la Tokyo

Emanuela Pană, Gabriel Peneș / 23.01.2021, 20:47

„Cu sau fără COVID“, Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei, vor avea loc în 2021 într-o formă simplificată, potrivit anunțului făcut de John Coates, vicepreședintele Comitetului Olimpic Internațional. Ce surprize pregătesc japonezii, aflați în cele ce urmează.

Când încep Jocurile Olimpice în 2021

Jocurile Olimpice de vară (cunoscute oficial sub numele de a XXXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară) ar fi trebuit să aibă loc în 2020, dar au fost amânate pentru anul acesta din cauza temerilor legate de pandemia de COVID-19.

„Pandemia mondială de coronavirus are un impact semnificativ asupra pregătirii sportivilor pentru Jocurile Olimpice. În aceste circumstanțe și pe baza informațiilor primite de la Organizația Mondială a Sănătății, președintele Comitetului Olimpic Internațional și premierul Japoniei au concluzionat că Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie să fie reprogramate pentru 2021, dar cel târziu în vara anului viitor, pentru siguranța tuturor celor implicați.

Flacăra olimpică ar putea reprezenta lumina de la capătul tunelului în care se află lumea în acest moment. Prin urmare, am convenit că flacăra olimpică va rămâne la Tokyo. În plus, se va păstra denumirea de Jocurile Olimpice Tokyo 2020“, se arăta într-un comunicat.

Potrivit organizatorilor, ediția cu numărul 32 a Jocurilor Olimpice va avea loc într-o formă simplificată, fiind programată pentru data de 23 iulie. Această perioadă de desfășurare a competiţiei a fost preferată celorlalte variante avansate, pentru a se încerca evitarea unor pagube majore în calendarul sportiv internaţional.

John Coates a confirmat pentru AFP că Jocurile Olimpice vor începe la data menționată, descriindu-le drept „jocurile care au cucerit Covid“. Comitetul Olimpic Internațional a anunțat încă de la început că nu va amâna Olimpiada mai târziu de 2021.

Este pentru prima dată în istorie când Jocurile Olimpice sunt amânate, acestea fiind programate, inițial, pentru perioada 24 iulie – 9 august 2020. În schimb, competiția a fost anulată de trei ori în cele 31 de ediţii moderne ale sale, din cauza războiului, în 1916, 1940 şi 1944.

Jocurile urmau să aibă tema lor, Jocurile Reconstrucției după devastarea provocată de tsunami“, a declarat Coates pentru AFP, referindu-se la cutremurul devastator din 2011 și tsunamiul pe care l-a provocat.

Citește și: Anunț de ultimă oră despre Jocurile Olimpice de la Tokyo. Puțină lume se mai aștepta

Ce „surprize“ pregătesc japonezii la Tokyo

După cum aminteam, ediția cu numărul 32 a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc într-o formă simplificată, potrivită unui „timp de criză“.

Când se vor desfășura Jocurile Olimpice și în ce condiții
Când se vor desfășura Jocurile Olimpice și în ce condiții

Nu vom oferi spectacole grandioase, vom găzdui evenimentul într-o manieră modestă“, declara Toshiro Muto, directorul comitetului de organizare.

Acesta a adăugat că: „în timp de criză, un comportament exagerat nu este de actualitate. Trebuie să prezentăm ceva acceptabil pentru oamenii care au sau au avut greutăţi din pricina crizei coronavirusului“.

În ceea ce privește simplificarea formatului Jocurilor din vara lui 2021, directorul comitetului de organizare anunța, în 2020, că „avem 200 de idei pe care le elaborăm. Abordarea simplificată ar trebui de asemenea să antreneze o reducere semnificativă a costurilor“.

Surse guvernamentale anunțau că modificarea se va resimți în special prin reducerea numărului de spectatori şi a ceremoniilor de deschidere şi închidere.

Până în prezent, Japonia a investit 18 miliarde de dolari în organizarea Jocurilor Olimpice, iar din cauza amânării competiției, ce trebuia să aibă loc anul trecut, a pierdut 4,5 miliarde de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI