Anunț de ultimă oră despre Jocurile Olimpice de la Tokyo. Puțină lume se mai aștepta

Iancu Andreea 10.01.2021, 12:56
Anunț de ultimă oră despre Jocurile Olimpice de la Tokyo. Puțină lume se mai aștepta

Pandemia de coronavirus a dus la suspendarea numeroaselor evenimente sportive și culturale de pe întreg Globul. Din păcate, Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au fost și ele afectate de noua situație epidemiologică mondială și deci nu au mai putut avea loc. Acum, japonezii au făcut un anunț de ultimă oră privind competiția.

Ce se întâmplă cu Jocurile Olimpice de la Tokyo

Japonezii s-au văzut nevoiți să suspende Jocurile Olimpice de la Tokyo, care ar fi trebuit să fie organizate în anul 2020, din pricina pandemiei. Sportivii din lumea întreagă așteptau să concureze în cadrul competiției însă au ajuns să aștepte o nouă dată la care jocurile vor fi reluate. Anunțul recent al organizatorilor aduce însă vești bune pentru fanii sporturilor.

În ciuda faptului că guvernul japonez a impus starea de urgență în regiune, Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa la termen, potrivit informațiilor transmise de AFP. Se pare că organizatorii iau în calcul desfășurarea evenimentului în perioada prevăzută. Astfel, între 23 iulie și 8 august 2021 a fost anunțată desfășurarea Jocurilor Olimpice de vară din capitala Japoniei. Responsabilii insistă asupra faptului că decizia de vineri, de a impune starea de urgență în țară, nu va afecta organizarea competiției, fapt pentru care nu se ia în calcul amânarea sa.

Această declarare a stării de urgenţă oferă ocazia de a pune sub control situaţia COVID-19 şi de a ne asigura că Tokyo-2020 planifică Jocuri sigure în această vară. Vom face pregătirile necesare în consecinţă, au precizat organizatorii într-un comunicat.

Competiția sportivă ar putea să se desfășoare între 23 iulie și 8 august 2021
Competiția sportivă ar putea să se desfășoare între 23 iulie și 8 august 2021

Membrul Comitetului Internațional Olimpic, sceptic privind organizarea competiției

În timp ce premierul nipon Yoshihide Suga a anunțat încă de joi că țara pe care o conduce se va ocupa de organizarea Jocurilor Olimpice, un oficial al Comitetului Internațional Olimpic este de altă părere. Primul Ministru al Japoniei consideră că opinia publică va privi cu alți ochi desfășurarea competiției după ce în statul nipon va debuta campania de vaccinare, anunțată să înceapă de la finalul lunii februarie.

Pe de altă parte, Dick Pound, membru al Comitetului Internațional Olimpic, afirmase joi, în cadrul unei intervenții la postul BBCnu este sigur de desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 așa cum era planificat. Situația încă instabilă și marcată de necunoscut privind virusul.

Până în prezent, Japonia a raportat 273,154 de cazuri de coronavirus și 3,932 de decese de la debutul pandemiei. În acest context, premierul Yoshihide Suga a decretat, joi, starea de urgență în regiunea metropolitană Tokyo şi, de asemenea, în trei regiuni adiacente. Noile măsuri impuse de autorități sunt anunțate să dureze timp de o lună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI