Când expiră asigurările RCA de la City Insurance. E mare lovitură pentru şoferi. Vor plăti sume uriaşe

Stan Filon 14.02.2022, 08:16
Când expiră asigurările RCA de la City Insurance. E mare lovitură pentru şoferi. Vor plăti sume uriaşe

Vin vești proaste pentru șoferii care încă mai au asigurare RCA de la City Insurance! Aceștia vor fi nevoiți peste 3 luni de zile să-și denunțe polițele de asigurare și să-și facă unele noi, însă la prețuri de trei ori mai mari, dupăce Tribunalul București a decis deschiderea procedurii falimentului împotriva City Insurace.

Când expiră asigurările RCA de la City Insurance

Așadar, peste un milion de șoferi vor fi obligați prin lege să renunțe în următoarele 90 de zile la asigurarea de tip RCA încheiată la City Insurance și să își îmncheie alte asigurări. Prețurile au explodat însă după scandalul City Insurance, iar în prezent sunt de trei ori mai mari. Tribunalul București a decis deschiderea procedurii falimentului împotriva City Insurace, ceea ce înseamnă că toate polițele în vigoare de la City Insurance vor expira în 90 de zile. Vor fi cu siguranță situații în care mulți șoferi nu vor avea bani să-și cumpere o nouă asigurare, din cauza scumpirilor considerabile.

Cei care se văd nevoiți acum să denunțe polițele de la City Insurance pentru a-și face altele noi, observă scumpiri chiar și de trei ori față de ceea ce aveau până acum. De exemplu, un român în vârstă de 35 de ani cu o mașină standard cu motor de 2000 și-a făcut anul trecut asigurare la City Insurance cu aproximativ 600 de lei pe un an de zile, iar acum, fiind obligat s-o denunțe și să-și facă alta, cea mai ieftină ofertă găsită acum pe piață este de 1800 de lei.

Cand expira asigurarile RCA de la City Insurance
Cand expira asigurarile RCA de la City Insurance

Ce au de făcut șoferii

Dar ce înseamnă mai exact denunțarea asigurării RCA? Ei bine, pe site-ul societății City este o rubrică special dedicată acestui proces. Formularul se trimite către City, apoi pe site-ul FGA sunt toate demersurile pentru denunțare, respectiv completarea unei cereri de plată.

Șoferii trebuie să știe că după denunțarea poliței RCA, aceștia își vor recupera banii integral pentru perioada rămasă din poliția RCA nefolosită. La începutul anului mai erau aproximativ 1,1 milioane de polițe active de la City insurance, iar în februarie vor expira aproximativ 200.000.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...