Când este anunțată o nouă majorare a pensiilor. Mesajul vehement al premierului Orban

Stan Filon 13.09.2020, 08:12
Când este anunțată o nouă majorare a pensiilor. Mesajul vehement al premierului Orban

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre următoarea majorare a pensiilor, promisă de altfel pensionarilor. Șeful Guvernului a efectuat vineri o vizită de lucru în Mehedinți, ocazie cu care a vorbit când ar putea avea loc o nouă majorare a pensiilor.

Premierul a spus când vor primi pensionarii următoarea majorare la pensie

Ludovic Orban a spus că pensiile vor creşte doar dacă va creşte numarul de salariaţi si creşte salariul minim pe economie. „Orice masură va fi bine fundamentată, va trebui să fie în legătura directă cu realitatea economică, cu posibilitatea efectivă de a suporta orice fel de cheltuieli. Orice creştere ulterioară trebuie să se bazeze pe creştere economică, pe o dinamizare a economiei, pe o creştere a veniturilor salariale, care sunt suport pentru pensii, pensiile pot creşte dacă creşte numarul de salariaţi si creşte salariul minim pe economie. Orice creştere se va bizui pe o analiză seriosă”, a declarat Ludovic Orban.

Pensiile au fost majorate cu 14% începând de la 1 septembrie. PSD, însă, insistă ca majorarea să fie de 40% așa cum prevedea Legea pensiilor, și a depus un amendament în acest sens în Parlament, deși Comisia Europeană a spus că ar însemna un dezastru pentru economie.

Premierul a spus cand vor primi pensionarii urmatoarea majorare la pensie
Premierul a spus cand vor primi pensionarii urmatoarea majorare la pensie

Majorarea va veni atunci când situația economică o va permite

Recent, tot premierul Ludovic Orban a declarat că economia României are perspective foarte bune, iar numărul de angajați a crescut în țara noastră chiar și în timpul pandemiei de coronavirus.

“Economia României este printre economiile care au dovedit cea mai multă rezilienţă. Suntem pe locul trei pe plan european, în fruntea clasamentului, ca şi contracţie economică. Doar două ţări sunt cu o contracţie mai mică decât România în primul semestru. Noi avem o contracţie de 3,9. În ceea ce priveşte deficitele, şi în privinţa deficitelor România este printre ţările care au avut cea mai mică creştere a deficitului bugetar.

România nu a fost retrogradată de agenţiile de rating din cauza credibilităţii guvernului pe care îl conduc şi a faptului că le-am asumat angajamente de echilibru în ceea ce priveşte menţinerea echilibrelor economice şi controlul asupra deficitului şi asupra cheltuielilor publice, iar România are perspective de revenire economică foarte bune”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai spus că, în ciuda crizei internaţionale provocată de COVID-19, România a înregistrat atât o creştere a numărului de salariaţi, cât și o majorare a salariului mediu net.

“Din punct de vedere al locurilor de muncă, la 1 septembrie aveam cu peste 2.000 de angajaţi cu contract de muncă mai mulţi decât la 1 ianuarie, înainte de criza economică provocată de pandemie. Salariul mediu net în România, în iunie, a fost cu 5% mai mare decât salariul mediu net din iunie 2019, când nu era pic de criză. Salariul mediu net a crescut şi în luna iulie, cu 74 de lei, în raport cu luna iunie a anului 2020, la ora actuală înregistrând o creştere cu aproape 8% comparativ cu iulie 2019”, a spus premierul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...