Când despodobim bradul de Crăciun. Ce este bine să faci cu el după sărbători

Cazacu Alexandru 02.01.2023, 14:19
Când despodobim bradul de Crăciun. Ce este bine să faci cu el după sărbători

Spre sfârșitul sărbătorilor de iarnă, vine momentul, trist ce e drept, în care trebuie să despodobim pomul de iarnă. După o vacanță liniștită și plină de voie bună, este timpul să dăm jos toate decorațiunile de Crăciun și să le punem la locul lor. Dar când despodobim bradul și ce trebuie să facem cu el după sărbători? Ei bine, răspunsul ți-l dăm noi în rândurile următoare.

Când despodobim bradul de Crăciun potrivit tradiției

În fiecare an, spre sfârșitul sărbătorilor de iarnă, despodobirea bradului de Crăciun devine un subiect controversat. Indiferent că este vorba despre un brad natural sau unul artificial, unii oameni își fac griji că poate fi considerat de rău augur dacă îl țin prea mult timp în casă.

Pe de altă parte, există și persoane care își doresc să se bucure cât mai mult de sezonul vesel și renunță cu greu la acest simbol al Crăciunului. Tocmai de aceea, în continuare vă vom spune când trebui să despodobim bradul de Crăciun și ce facem cu el după sărbători.

În timp ce unii aleg să despodobească pomul de Crăciun chiar după Revelion, alții îl țin chiar și până la jumătatea lunii ianuarie. Cu toate acestea, potrivit tradiției, bradul de Crăciun poate fi păstrat până la sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul (7 ianuarie).

Însă, după cum spuneam, unele persoane aleg să renunțe la brad mult mai devreme, mai ales dacă este vorba despre un brad natural. După sărbători acesta începe să se usuce și ne trezim cu o sumedenie de ace de brad prin casă.

Când despodobim bradul și ce facem cu el după sărbătorile de iarnă

Acum că știm când este recomandat să despodobim bradul de Crăciun, haideți să aflăm și ce trebuie să facem cu acesta după Crăciun. Ei bine, dacă vorbim despre un brad artificial, lucrurile sunt destul de simple. Nu trebuie decât să îl strângem și să-l așezăm spre păstrare într-un loc sigur.

Situația se schimbă în cazul unui brad natural. Dacă acesta nu a fost achiziționat într-un ghiveci, nu poate fi păstrat pentru o perioadă foarte lungă pentru că se usucă, iar acele încep să cadă. În caz că este vorba despre un brad în ghiveci, avem posibilitatea de a-l replanta. Pe de altă parte, dacă pomul a fost tăiat, atunci vom fi nevoiți să îl aruncăm.

Când despodobim bradul de Crăciun
Când despodobim bradul de Crăciun și ce putem face cu el după sărbători

Ei bine, trebuie să afli că acest lucru trebuie făcut într-un mod responsabil. După ce au despodobit bradul de Crăciun, mulți oameni îl lasă prin jurul blocului la întâmplare.

Totuși, bradul nu se aruncă oriunde, acesta trebuie dus în locurile special amenajate, de unde va fi preluat ulterior de persoanele responsabile cu ridicarea gunoiului. În multe orașe din România, autoritățile locale au amenajat centre speciale unde pot fi aruncați brazii după sărbătorile de iarnă. De acolo, echipele de salubrizare îi vor prelua.

Ce mai poți să faci cu bradul de Crăciun după încheierea sărbătorilor de iarnă

Potrivit experților, brazii de Crăciun pot rămâne proaspeți timp de cinci săptămâni sau chiar mai mult dacă sunt îngrijiți corespunzător. Există posibilitatea ca bradul tău de Crăciun să fie încă în stare bună, mai ales dacă i-ai tăiat periodic trunchiul și l-ai ținut bine irigat.

Când despodobim bradul și ce mai putem face cu el după sărbători? În loc să-l arunci, ai putea lua în considerare una dintre aceste modalități inteligente de a insufla o nouă viață bradului de Crăciun:

  • Folosește ramurile pentru a face o coroană drăguță de iarnă;
  • Rupe-l în bucăți și realizează-ți propriul compost pentru plante;

De asemenea, în funcție de localitatea în care locuiești, ai putea să duci bradul despodobit la un centru de reciclare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...