Cât a ajuns să coste bradul de Crăciun în 2022. Prețurile neașteptate până la care urcă, fie că e natural sau artificial

Ioana Bucur 06.11.2022, 15:03
Cât a ajuns să coste bradul de Crăciun în 2022. Prețurile neașteptate până la care urcă, fie că e natural sau artificial

Află cât a ajuns să coste bradul de Crăciun în 2022. Scumpirile record din ultimele luni anunță o iarnă extrem de dificilă, din punct de vedere financiar, pentru români. Pe măsură ce sărbătorile se apropie, tot mai mulți au început să își facă listele de cumpărături, iar de pe foarte multe nu lipsește simbolul lunii decembrie.

Cât ar putea să coste bradul de Crăciun în 2022

Când spunem „Crăciun” ne gândim, de cel mai multe ori, la bradul frumos împodobit. În ultimii ani, pe fondul creșterii prețurilor, acesta a devenit un lux pe care tot mai puține familii și l-au putut permite.

O variantă mai puțin costisitoare și mai prietenoasă cu mediul este bradul de Crăciun artificial. Prețul acestora variază, evident, existând câte o variantă pentru fiecare buget. Valoarea sa depinde de materialul din care estă făcut, de cât de des este, de cât este de înalt și de accesoriile cu care vine echipat.

Brazii artificiali pornesc, în general, de la 9o de lei, însă pot ajunge până la aproape 7.300 de lei.

Cu toate că nu rezistă mai mult de două săptămâni până să înceapă să se usuce și să își piardă acele, dacă este ținut în casă, putem ajunge să dăm pe un brad natural „premium” cât am da pentru un telefon mobil de ultimă generație. Din fericire, vânzătorii pun la dispoziția clienților și variante acceptabile pentru bugetul românilor.

Cat a ajuns sa coste bradul de Craciun in 2022. Preturile neasteptate pana la care urca, fie ca e natural sau artificial

Astfel, bradul de Crăciun în 2022 poate costa și 50 de lei. Dacă îți dorești unul mai înalt sau cu ramuri mai dese, va trebui să plătești ceva mai mult, până la 600 de lei – un efort financiar pe care mulți acceptă să îl facă doar de dragul de a avea miros de brad natural în casă în zilele de Crăciun și Revelion.

Parc de Crăciun în București

În București, locuitorii Sectorului 6 din București vor avea parte de o surpriză ce se anunță cu adevărat spectaculoasă din partea autorităților cu ajutorul organizatorilor festivalurilor UNTOLD și Neversea.

Aceștia au prezentat recent simularea parcului tematic de Crăciun, care va avea loc în Parcul Drumul Taberei din Bucureşti, în perioada 25 noiembrie – 27 decembrie.

Târgul de Crăciun va activa în baza unui contract de închiriere de spaţiu, iar accesul publicului este gratuit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...