Când crește valoarea tichetelor de masă în România. Anunțul lui Marcel Ciolacu pentru români

Stan Filon 18.09.2023, 13:50
Când crește valoarea tichetelor de masă în România. Anunțul lui Marcel Ciolacu pentru români

O veste bună pentru angajații din Români! Premierul Marcel Ciolacu a anunțat de când se majorează valoare tichetelor de masă pe teritoriul țării noastre!

Când crește valoarea tichetelor de masă în România

Tichetele de masă sunt o componentă foarte importantă în veniturile românilor. Mulți angajați se decid rapid să accepte un loc de muncă, când printre beneficiile primite se numără și tichetele de masă. Acestea sunt importante, mai ales pentru familiile cu copii.

Ei bine, pentru angajații din România care primesc tichete cadou, vine o veste bună. Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul și a spus exact de când se majorează valoarea tichetelor de masă în România. Citește și Vouchere sociale 2023 – lista românilor care vor rămâne fără tichete de masă de la stat, din această lună

Cand creste valoarea tichetelor de masa in Romania
Cand creste valoarea tichetelor de masa in Romania

Cine nu mai primește tichete de masă

Marcel Ciolacu revenit cu un anunț important despre acest subiect și cu câteva clarificări importante. Premierul a precizat că tichetele de masă vor avea o valoare mai mare începând din data de 1 ianuarie 2024, iar angajații care le vor primi vor putea beneficia astfel de mai mulți bani pentru alimente.

Dacă până acum un singur tichet avea valoarea de 35 lei, acestea vor fi majorate la 40 lei pentru un tichet. Așadar, persoanele cu un venit anume vor putea să beneficieze de acești bani sub formă de tichete. Mai exact, vorbim despre sistemul bugetar, acolo unde cei cu salariul de peste 8.000 de lei nu vor mai primi tichete de masă.

”Știți că s-a mărit de la 31 de lei la 35 și urmează de la 1 ianuarie la 40 de lei. Acele tichete se dau într-un număr consistent. Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă celor care au venituri peste 8.000 de lei net”, a declarat Marcel Ciolacu. Citește și Lidl anunță angajări masive. Ce salariu atractiv propune, vânzătorii primesc tichete de masă și sporuri

Când au apărut tichetele de masă

Tichetele de masă sunt bonuri valorice folosite ca instrument de plată pentru produsele alimentare. Acestea pot fi considerate cheltuială deductibilă, pentru angajat impozitându-se cu 10%. Spre deosebire de bani, tichetele de masă sunt hârtii valorice nefungibile.

Poate nu știați, dar tichetele de masă au fost create în Franța anilor 1960 și au fost apoi adoptate de celelalte state, pentru a încuraja companiile să contribuie financiar la o mai bună alimentație a angajaților, determinând astfel creșterea productivității și îmbunătățirea stării generale de sănătate a populației.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...