Când ar putea omenirea să scape de pandemia de coronavirus. Răspunsul îngrijorător al lui Bill Gates

Stan Filon 16.09.2020, 11:10
Când ar putea omenirea să scape de pandemia de coronavirus. Răspunsul îngrijorător al lui Bill Gates

Miliardarul Bill Gates este încrezător că la înceuptul anului 2021 va apărea pe piață vaccinul împotriva coronavirusului. Acesta spune însă că va fi prezent în țările dezvoltate, iar conducerea acestor țări trebuie să se gândească și la ceilalți oameni.

Bill Gates a spus când ar putea omenirea să scape de pandemia de coronavirus

„Este o tragedie, este cu adevărat regretabil că nu ne-am putut pregăti de această pandemie. Toată lumea se grăbeşte acum să pună în circulaţie vaccinuri, dar am fi putut să fim mai bine pregătiţi.

În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate. Există un anumit număr de vaccinuri în curs de realizare, iar unele dintre ele se vor dovedi eficiente. Arareori cinci laboratoare farmaceutice lucrează în acelaţi timp la același vaccin.

Bill Gates a spus când ar putea omenirea să scape de pandemia de coronavirus
Bill Gates a spus când ar putea omenirea să scape de pandemia de coronavirus

Miliardarul vrea ca vaccinul să ajungă și în țările sărace, așa că a donat 150 de milioane de dolari pentru asta

„Emmanuel Macron a spus că Franţa va da dovadă de generozitate în faţa crizei mondiale. Trebuie ca acest lucru să se întâmple la scară planetară”, a mai precizat fondatorul Microsoft, scrie news.ro.

Întrebat despre numeroasele fake news care circulă pe reţele sociale şi care-l desemnează drept „creatorul” Covid-19, Bill Gates a explicat că:

„Provoacă teamă ca un asemenea zvon să ajungă până pe reţele sociale şi să deformeze adevărul. Noi muncim să salvăm vieţi. N-ar trebui ca un asemenea zvon să împiedice oamenii să poarte mască sau să se vaccineze”, a mai precizat omul de afaceri.

Bill Gates a donat încă 150 de milioane de dolari pentru vaccinul anti-COVID. Suma va face ca viitorul vaccin să coste doar 3 dolari. Prin această donație, Bill Gates vrea să facă 100 de milioane de doze de vaccin cu 3 dolari doza, când vaccinul va fi descoperit.

”Încercăm să ne asigurăm că vaccinul va fi disponibil nu numai în ţările bogate”

„Încercăm să ne asigurăm că vaccinul va fi disponibil nu numai în ţările bogate, dar şi în ţările în curs de dezvoltare şi va fi în beneficiul tuturor dacă obţinem asta”, a spus Bill Gates. Fundaţia americanului a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru vaccinuri, în 20 de ani.

Unul dintre cele mai avansate vaccinuri împotriva coronavirusului este cel produs de compania AstraZeneca. Aceasta a colaborat cu Universitatea Oxford la realizarea unui vaccin împotriva coronavirus și a ajuns chiar la a 3-a fază de testare și ultima.

Din păcate însă, testarea a fost oprită și din motive foarte serioase. Unul dintre participanții la studiu a dezvoltat o boală apărută inexplicabil, despre care medicii nu știu nimic.

”Este o măsură de rutină ce trebuie luată dacă există o boală potențial inexplicabilă în una din fazele de testare”, a transmis compania printr-un comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...