Bill Gates, mesajul care dă fiori: “Ce e mai rău abia urmează”. Previziuni sumbre pentru omenire

Elena Avramescu 24.08.2020, 20:51
Bill Gates, mesajul care dă fiori: “Ce e mai rău abia urmează”. Previziuni sumbre pentru omenire

Până în acest moment, aproximativ 800.000 de oameni au murit în toată lumea din cauza epidemiei cu Covid-19, iar Bill Gates econsideră că numărul deceselor va ajunge la câteva milioane și avertizează că „ce e mai rău abia acum urmează”.

Bill Gates, mesajul care dă fiori: “Ce e mai rău abia urmează”

Se pare că în țările emergente vor fi cele mai mari probleme, find cele în care sistemele de sănătate și economiile sunt deja sub presiune din cauza crizei sanitare, după cum a explicat Bill Gates într-un interviu acordat recent pentru The Economist.

Pe de altă parte, SUA este ocupată și cu propriile probleme, unde politica și teoriile conspirației au contribuit la răspunsul dezamăgitor al autorităților la criza sanitară. „Credem în libertate, libertate individuală. Optimizăm pentru drepturile individuale”, a declarat Bill Gates, menționând că susținătorii președintelui Donald Trump au refuzat să poarte măști cu scopul a semnala furia și rezistența la încălcarea unor libertăți.

Bill Gates, mesajul care dă fiori
Bill Gates are un mesaj important de spus

Previziuni sumbre pentru omenire

Fondatorul Microsoft a mai spus că Statele Unite ale Americii nu au fost pregătite de la început pentru a face față acestei pandemii, iar eforturile de testare a populației au decurs foarte încet odată ce virusul a ajuns în țară. „China a făcut o treabă foarte bună de a opri virusul, datorită abordării tipice destul de autoritare și prin încălcarea drepturilor individuale”, a mai spus acesta.

Bill Gates consideră că pandemia se va încheia până la finalul anului 2021, dată până la care un vaccin anti-Covid eficient ar trebui să fie deja produs. Cel la care lucrează AstraZeneca este cel mai avansat, potrivit miliardarului, dintre toate vaccinurile în lucru.

Bill Gates, la cuțite cu Elon Musk

Cei doi au păreri complet diferite față de epidemia cu noul Coronavirus, și nu se feresc să spună public ceea ce gândesc. Bill Gates și Elon Musk unt cei mai cunoscuți miliardari din lume, astfel că părerile lor ajung de cele mai multe ori pe primele pagini ale ziarelor.

Bill Gates consideră că multele comentarii ale lui Elon Musk cu privire la pandemie pot fi extrem extrem de periculoase. Acesta a acordat un interviu postului CNBC unde a menționat că Elon Musk este în afara zonei sale de expertiză și mai presus de toate, face deseori comentarii scandaloase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...