Când ar putea fi gata metroul din Drumul Taberei. Se schimbă data. Noul termen anunțat de ministrul Transporturilor

Elena Avramescu 24.08.2020, 14:36
Când ar putea fi gata metroul din Drumul Taberei. Se schimbă data. Noul termen anunțat de ministrul Transporturilor

O nouă dată se vehiculează pentru darea în folosință a metroului din Drumul Taberei. În acest sens, metroul ar putea circula pe magistrala din Drumul Taberei începând cu luna septembrie, fiind noul termen avansat de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Când ar putea fi gata metroul din Drumul Taberei

,,Săptămâna aceasta, luni, au început testele instalațiilor electro-energetice și acestea sunt în regulă, se fac și testele dinamice cu 8 trenuri, pentru teste dinamice și înmagazinarea tonajului de rodaj. De luni, 24 august, Comisia de Recepție începe recepția pe specialități, pe componente și în paralel se realizează și recepția la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune a instalațiilor. Sperăm că toate aceste proceduri să se realizeze într-un timp cât mai scurt astfel încât în septembrie să putem să vedem trenurile de metrou circulând pe M5”, a declarat Transporturilor, Lucian Bode.

În plus, Traseul liniei Magistralei 5 de metrou va lega centrul Bucureștiului de zona de vest a orașului prin 10 stații, localizate pe o distanță de 7 kilometri. Lucrările pentru metrou Drumul Taberei au început în 2011 și trebuiau să fie finalizate în 2014.

Când ar putea fi gata metroul din Drumul Taberei
Metroul din Drumul Taberei, aproape de a fi gata

Se schimbă data. Noul termen anunțat de ministrul Transporturilor

Lucian Bode a mai afirmat că termenul asumat neforțat de către antreprenori, consultanți și beneficiari pentru darea în folosință a metroului din Drumul Taberei în 30 iunie 2020 nu va putea fi respectat.

„În 22 iunie când am fost acolo, am spus foarte clar în baza unor afirmații scrise, nu așa doar spuse și nesemnate, în baza unor asumări pe hârtie date de conducere companiei Metrorex, conducerea companiilor care lucrează pe această magistrală, noi am spus 30 iunie. Acest lucru nu a fost posibil. Am explicat de ce. Au fost două motive.

Centrala de ventilație, una din cele 6 centrale nu a fost finalizată. Astăzi lucrările la această centrală au fost finalizate” a mai declarat ministrul Transporturilor, în urmă cu o săptămână.

Urmăriți Impact.ro și pe