Metroul din Drumul Taberei face victime. Decizia de ultimă oră

Diana Radu 02.07.2020, 20:10
Metroul din Drumul Taberei face victime. Decizia de ultimă oră

Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex și-a dat demisia azi, a anunțat ministrul Transporturilor. Unul dintre motivele demisiei este legat de reproșurile cu privire la întârzierea inaugurării Magistralei 5. În locul ei a fost numit în funcție Gabriel Mocanu.

Mariana Miclăuș și-a dat demisia din funcția de director general al Metrorex

În urma întrunirii Consiliul de Administrație al Metrorex de joi, a fost anunțată demisia Marianei Miclăuș. De asemenea, în cadrul ședinței a fost numit Gabriel Mocanu drept director general interimar. Gabriel Mocanu îndeplinea funcția de director al Direcției Infrastructură și Sisteme Informatice. El are o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex. În plus, acesta a fost și director general al Metrorex, în urmă cu mai bine de 10 ani.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a declarat că apreciază faptul că Mariana Miclăuș și-a asumat eșecul privind inaugurarea metroului Drumul Taberei în luna iunie 2020.

„Așa cum am spus, de la începutul mandatului de ministru, un proiect extrem de important și o prioritate de infrastructură este Magistrala de metrou M5 Râul Doamnei – Eroilor.

Încă de la numirea doamnei Miclăuș în funcția de director general interimar i-am spus că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie. După nenumăratele discuții tehnice cu toți factorii implicați, de la beneficiar, antreprenor, subcontractori sau furnizori, am atras atenția asupra termenului de finalizare și darea în circulație cu călători, iar cei care vor greși trebuie să plătească”, a declarat Lucian Bode.

metrou, drumul taberei, demisie
Mariana Miclăuș și-a dat demisia din funcția de director general al Metrorex

Data la care se preconizează terminarea lucrărilor la metroul din Drumul Taberei

Faptul că deja se fac teste pe Magistrala 5 aflată de opt ani în construcție le dă speranță bucureștenilor din zona de vest a orașului că lucrările se aproprie, în fârșit, de final. Ultimul termen emis de autorități arată că metroul din Drumul Taberei ar urma să fie gata „la sfârșitul verii”. Data a fost anunțată pe 28 mai de către Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex: „Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99%, iar la finisaje și instalații 97%. Noi estimăm că probele dinamice vor începe luna viitoare”.

Urmăriți Impact.ro și pe