Vești noi despre metroul din Drumul Taberei! Când ar putea fi dat în folosință

Diana Radu 22.06.2020, 10:33
Vești noi despre metroul din Drumul Taberei! Când ar putea fi dat în folosință

După opt ani de când au început lucrările la metroul din Drumul Tabarei, pe Magistral 5 au loc primele teste. Trenurile au fost puse în circulație, fără călători pe magistrală pentru a fi testate. Când urmează să fie inaugurat metroul din Drumul Taberei?

Data la care se preconizează terminarea lucrărilor la metroul din Drumul Taberei

Faptul că deja se fac teste pe Magistrala 5 aflată de opt ani în construcție le dă speranță bucureștenilor din zona de vest a orașului că lucrările se aproprie, în fârșit, de final. Ultimul termen emis de autorități arată că metroul din Drumul Taberei ar urma să fie gata „la sfârșitul verii”. Data a fost anunțată pe 28 mai de către Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex: „Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99%, iar la finisaje și instalații 97%. Noi estimăm că probele dinamice vor începe luna viitoare”.

Iată cum arată primele trenuri care circulă pe șinele nou montate în subteranele Bucureștiului. Imaginile și înregistrătile video au fost obținute de Club Feroviar .

De asemenea, Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex a mai specificat atunci că șansele ca metroul să fie pus la dispoziția cetățenilor de la jumătarea verii depinde de rezultatele probelor dinamice care se fac cu trenurile de metrou în mișcare. Acum, că au avut loc primele teste la metroul din Drumul Taberei, rămâne de văzut care va fi noul termen pentru punerea în funcțiune.

Lucrările de la metroul din Drumul Taberei au începu în forță în 2012. Însă, un an mai târziu lucrările s-au oprit brusc din cauza lui Victor Ponta, care era premier pe atunci și care a decis să taie drastic fondurile alocate proiectului de investiții. Așa că panourile prin care bucureștenii erau anunțați că „Peste trei ani aici va fi noua ta stație de metrou” au rămas fără obiect. Iar șirul motivelor de întârziere a fost continuat ani la rând de către diverși oficiali.

Urmăriți Impact.ro și pe