Când ar putea avea loc alegerile locale și cele parlamentare. Data anunțată de premierul Orban

Diana Radu 24.05.2020, 12:05
Când ar putea avea loc alegerile locale și cele parlamentare. Data anunțată de premierul Orban

Ludovic Orban a anunțat că programarea alegerior locale și parlamentare depinde de evoluția pandemiei. Însă, potrivit premierului, în iulie-august se așteaptă ca numărul celor infectați să se reducă, ceea ce înseamnă că alegerile ar putea fi desfășuarte în siguranță în toamnă.

Orban a anunțat când vor avea loc alegerile locale și cele parlamentare

Premierul României a făcut declarații în ceea ce privesc alegerile locale și parlamentare, care au fost amânate din cauza pandemiei. Ludociv Orban susține că în toamnă am putea merge la vot pentru a ne alege primarii. De asemenea, acesta a dat asigurări că a fost analizată situația epidemiologică, astfel încât populația să nu fie predispusă la vreun risc. Specialiștii spun că al doilea val de pandemie ar veni de la jumătarea lunii octombrie.

„După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în lunile iulie-august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile și văd că românii sunt serioși. De asemenea, a scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie electorală, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut și de o perioadă de timp de campanie. Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea este 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale”, a declarat Ludovic Orban, la România TV.

alegeri locale, alegeri parlamentare, ludovic orban
Orban a anunțat când vor avea loc alegerile locale și cele parlamentare

Cât despre alegerile parlamentare, Ludovic Orban spune că acestea ar putea fi organizare chiar de „Moș Nicolae”, adică pe 6 decembrie. Acestea sunt niște date orientative, deoarece totul se poate schimba în funcție de evoluția pandemiei. Tot în funcție de acest criteriu se va stabili dacă se va organiza sau nu campanii electorale.

„În ce privește alegerile parlamentare, acestea trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, trebuie pus în legătură cu finalul actualului Parlament. Cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru parlamentare. Trbuie să vedem cât de puternică este epidemia și dacă permire organizarea unei campanii”, a mai spus Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe