Când ajunge prima tranșă de vaccinuri anti-COVID în România. Medicii vor fi vaccinați primii. Anunțul lui Nelu Tătaru

Mihai Roșoiu 27.10.2020, 13:52
Când ajunge prima tranșă de vaccinuri anti-COVID în România. Medicii vor fi vaccinați primii. Anunțul lui Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a anunțat când ajunge prima tranșă de vaccinuri anti-COVID în România. Informațiile furnizate de reprezentantul Guvernului vizează și categoriile sociale care vor fi vaccinate cu prioritate. Medicii vor fi vaccinați mai întâi, din motive lesne de înțeles.

Ajunge prima tranșă de vaccinuri anti-COVID în România

Misterul datei la care va ajunge prima tranșă de vaccinuri anti-COVID19 în România a fost risipit de Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății a confirmat că dozele vor sosi în țara noastră la finalul lunii decembrie. În aceste condiții ele vor putea fi administrate în prima lună a lui 2021. Primii care vor beneficia de tratament împotriva COVID-19 vor fi medicii. Specialiștii aflați în „linia întâi” a războiului cu virusul ucigaș vor fi vaccinați rapid.

Vaccinul anti-COVID va ajunge în Romania, in luna decembrie
Vaccinul anti-COVID va ajunge în Romania, in luna decembrie

Nelu Tătaru a declarat că a primit confirmarea sosirii vaccinului anti-COVID19:

”Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este – și în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a spus ministrul conform profit.ro.

Oficialul român a vorbit și despre situația secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din România. În opinia lui Nelu Tătaru, în acest moment, lucrurile stau mult mai bine decât la începutul pandemiei. Ministrul a dezvăluit că față de acum opt luni, când secțiile ATI puteau asigura tratamentul pentru 800 de persoane, acum sunt 1200 de locuri.

Și la capitolul medicamente stăm mai bine. Sau cel puțin asta declară Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății Publice afirmă că de la apariția pandemiei și până acum, în spitalale din România s-au investit mai mult decât în ultimii 30 de ani.

Rata infectării cu noul coronavirus este îngrijorătoare în România

În timp ce Nelu Tătaru anunța când va ajunge vaccinul anti-COVID în România, GCS anunța ultimele date oficiale ale pandemiei.

Până astăzi, 27 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217.216  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Noi cifre alarmante anuntate de GCS despre rata de infectare cu COVID19
Noi cifre alarmante anuntate de GCS despre rata de infectare cu COVID19

155.630 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.724 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coronavirusul s-a instalat puternic și în România, la fel ca în aproape statele lumii. Numărul îmbolnăvirilor a depășit 210.000 de cazuri. O parte din măsurile de urgență adoptate de autorități pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 au încetat, începând cu data de 15 mai 2020. Numărul îmbolnăvirilor, precum și al deceselor continuă, însă, să crească.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI