Testul pentru Covid care îți dă rezultatul în 12 minute. În ce farmacii va apărea prima oară

Rădulescu Valentin 27.10.2020, 13:25
Testul pentru Covid care îți dă rezultatul în 12 minute. În ce farmacii va apărea prima oară

Un nou test pentru depistarea coronavirusului ar urma să apară în farmaciile din Marea Britanie. Acesta este mult mai rapid față de testele care se efectuează în prezent, astfel încât rezultatul vine în doar 12 minute. Care sunt farmaciile care vor primi acest test în următoarea perioadă?

Noul test pentru Covid-19. Oferă rezultatul în doar 12 minute

Lanțul de farmacii Boots,UK, a anunțat la începutul acestei săptămânii că vor introduce în magazine un nou test pentru depistarea infecției cu Covid-19. În așa fel, clienții care vor utiliza noul produs vor putea afla rezultatul în aceeași zi. Totodată, acest serviciu de testare este oferit de o companie privată și este destinat persoanelor care nu prezintă simptome.

Testul poate fi util pentru persoanele care vor să știe dacă sunt sau nu infectați atunci când urmează să facă o vizită la rude. Testul care urmează să fie comercializat în cadrul acestor farmacii nu poate fi însă folosit pentru a dovedi companiilor aeriene că o persoană este sau nu infectată. Firmele de transport aerian solicită un document din partea unui laborator omologat, scrie Agerpres.

Testul pentru Covid care îți dă rezultatul în 12 minute. În ce farmacii va apărea prima oară
Farmaciile Boots, UK. Sursă Foto: iStock

Cât va costa noul test pentru Covid-19?

Testul care va fi lansat în următoarele săptămâni va putea fi achiziționat pentru suma de 120 de lire sterline, respectiv 156 de dolari. De asemenea, farmaciile Boots au deja în funcțiune un serviciu de testare în cadrul magazinelor. Acesta poate oferi rezultatele la 48 de ore de la utilizare.

„Sperăm ca prin oferirea acestor opţiuni de testare în magazinele din comunităţile locale, Boots poate contribui la micşorarea presiunii cu care se confruntă NHS şi guvernul prin oferirea unui acces suplimentar la teste şi garanţii esenţiale pentru cetăţenii din Regatul Unit”, a spus Seb James, managerul Boots, potrivit sursei citate de mai sus.

Amintim și faptul că experții au început să critice guvernul britanic tot mai des din cauza numărului insuficient de teste pentru o populație de circa 67 de milioane de locuitori. Marea Britanie este țara din Europa cu cel mai mare număr de decese provocate de noul tip de virus, respectiv 45.000.

Urmăriți Impact.ro și pe