Cancelarul Austriei, o nouă declarație despre România. Ce spune despre șansele noastre de a intra în Schengen

Ioana Bucur 21.01.2023, 22:33
Cancelarul Austriei, o nouă declarație despre România. Ce spune despre șansele noastre de a intra în Schengen

Înaintea unei vizite oficiale în Bulgaria, cancelarul Austriei a făcut o nouă declarație despre România. Ce spune Karl Nehammer despre șansele noastre de a intra în Schengen. Își va menține veto-ul în această privință? „Situația se va schimba fundamental”.

Ce spune cancelarul Austriei despre șansele României de a intra în Schengen

Cu puțin timp înainte de o vizită oficială în Bulgaria, cancelarul Austriei a făcut o nouă serie de declarații cu privire la veto-ul dat de țara sa în cazul extinderii spațiului Schengen.

Nehammer susține că Austria își menține poziția, precizând că „atâta timp cât spațiul Schengen nu funcționează”, nu poate fi extins.

„Atât timp cât spaţiul Schengen nu funcţionează, şi, spre exemplu, Germania desfăşoară controale la frontiere cu alte state membre Schengen precum Austria, la fel cum procedează şi multe alte state europene, nu putem extinde acest Spaţiu. Veto-ul Austriei rămâne, de aceea, în vigoare, până când situaţia se va schimba fundamental”, a declarat cancelarul Karl Nehammer, potrivit unui comunicat citat de APA.

Karl Nehammer și ministrul de Interne, Gerhard Karner, vor ajunge duminică seara în Bulgaria, iar luni vor merge împreună cu preşedintele Radev şi ministrul de Interne Ivan Demergiev la frontiera cu Turcia.

Cancelarul Austriei, o nouă declarație despre România. Ce spune despre șansele noastre de a intra în Schengen
Karl Nehammer

„Trebuie să apăsăm şi mai tare pe frână”

Cancelarul a cerut „sprijin deplin pentru Bulgaria şi România şi, în fine, măsuri concrete din partea Comisiei Europene pentru întărirea protecţiei frontierei externe”.

„Bulgaria trebuie să fie în poziţia de a construi o protecţie a frontierei la fel de robustă ca Grecia. Pentru aceasta, trebuie puse la dispoziţie fondurile necesare din bugetul UE.

Trebuie să apăsăm şi mai tare pe frână în privinţa azilului, nu doar în Austria, ci în toată Europa.

Bulgaria are nevoie de sprijin rapid şi adecvat pentru protecţia frontierei externe cu Turcia. Gardul de frontieră al Greciei poate servi ca model”, a mai spus cancelarul, potrivit comunicatului citat de APA.

Nehammer a mai spus că numărul imigranților ce sunt reținuți în Austria este dovada „că sistemul Schengen este nefuncțional” și că „atât timp cât acest sistem şi protecţia frontierelor externe nu funcţionează, nici nu poate exista o extindere”.

În timpul vizitei în Bulgaria, Karl Nehammer și ministrul de Interne, Gerhard Karner, vor ajunge și la centrul regional de coordonare al poliţiei de frontieră în apropiere de Elhovo. Apoi, după ce se vor întoarce la Sofia, vor avea o întâlnire cu Galab Donev, premierul bulgar.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...