Lovitură grea primită de cancelarul Austriei după ce a refuzat intrarea României în Schengen. Totul a fost făcut public

Badea Violeta 20.01.2023, 12:47
Lovitură grea primită de cancelarul Austriei după ce a refuzat intrarea României în Schengen. Totul a fost făcut public

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, primește o lovitură dură, după ce a refuzat intrarea României în Spațiul Schengen. S-a schimbat topul personalităților politice în care austriecii au cea mai mare încredere. Iată ce a indicat sondajul realizat de către INSA, sunt surprize uriașe în acest clasament.

Veste neplăcută pentru Karl Nehammer. Austriecii nu mai au încredere în cancelarul lor

Cancelarul Austriei primește lovitura de grație, chiar de la populația pe care o conduce. Acestuia nu-i va pica deloc bine rezultatul sondajului de opinie realizat de către INSA pentru publicația eXXpress.

Astfel, FPÖ (partid conservator, de dreapta) conduce detașat în cel mai recent sondaj INSA, nu mai puțin de 28% dintre austriecii chestionați i-au acordat încrederea acestuia.

FPÖ este apoi urmat în clasament de SPÖ (partidul social-democrat), cu o cotă de încredere de 25%.  „Podiumul” este apoi completat de Partidul Popular (ÖVP) al lui Karl Nehammer, cu 22% din voturi.

Totuși, ÖVP prezintă o creștere de un punct procentual față de ultimul sondaj de opinie, astfel că partidul cancelarului Austriei arată o tendință ascendentă, notează sursa citată mai sus.

Citește și Noi speranțe pentru România. Aderarea la Schengen, pe lista discuțiilor de la finalul lunii ianuarie în marja Consiliului JAI!

Karl Nehammer
Karl Nehammer

Cum arată situația în subsolul clasamentului

La coada clasamentului, lucrurile sunt la fel de interesante. NEOS a reușit să obțină 10%, câștigând două puncte procentuale. Astfel, acesta a reușit să ia fața Verzilor. Aceștia au obținut un procent de 9% .

În acest moment, criza climatică este un subiect extrem de dezbătut în Austria, așa că sunt șanse mari ca partidul politic al lui Karl Nehammer să obțină rezultate mai puțin bune la alegeri legislative care vor avea loc în toamna anului 2024.

Câte persoane au participat la sondaj

La sondaj au luat parte o mie de persoane din Austria în vârstă de peste 16 ani. Studiul a fost realizat între 2 ianuarie 2023 și 5 ianuarie 2023. Acesta se bazează pe o cercetare telefonică permanentă INSA-Perpetua Demoscopia Austria.

Ultimele alegeri din Austria au avut loc în luna septembrie a anului 2019. La vremea aceea, Partidul Popular (ÖVP) al lui Karl Nehammer a obținut 31,5% din voturi, SPO a obținut 26,9% din voturi, FPO a obținut 26% din voturi, NEOS a obținut 5,3% din voturi, în timp ce Verzii au obținut doar 3,8% din voturi.

Citește și Kelemen Hunor, noi detalii despre intrarea României în Schengen. Data preconizată pentru aderare. „Am aflat de la colegii noștri din Austria”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...