Campanie inedită de promovare a vaccinării în New York. Statul a oferit marijuana gratis pentru cei imunizați

Campanie inedită de promovare a vaccinării în New York. Statul a oferit marijuana gratis pentru cei imunizați

Cetățenii din New York au parte de o campanie mai puțin obișnuită de promovare a vaccinării. Statul a hotărât să ofere marijuana gratuit pentru toți cei care reușesc să dovedească faptul că s-au vaccinat împotriva Covid-19.

New York lansează o campanie inedită de promovare a vaccinării

New Yorkezii care au fost vaccinați împotriva Covid-19 au reușit să primească marți un cadou mai puțin obișnuit, care constă într-o țigară de marijuana. Activiștii care sărbătoresc legalizarea recentă a metodei de relaxare din statul New York, au înmânat marijuana în mod gratuit în Manhattan oricui avea dovada că a primit cel puțin un vaccin.

„Este pentru prima dată când ne putem oferi oameni în mod legal marijuana. Susținem efortul federal de lansare a vaccinărilor și încercăm, de asemenea, să-i facem să legalizeze la nivel federal marijuana”, a spus Michael O’Malley, unul dintre organizatorii cadoului „Joints for Jabs” din Union Square.

Organizatorii au ales data de 20 aprilie ca dată pentru a marca 4/20, o zi anuală de sărbătoare printre fanii canabisului. Activiștii de marijuana au distribuit, de asemenea, marijuana gratuită în Washington DC. Câteva zeci de oameni cu aspect relaxat au format o coadă ordonată, deoarece distribuția de marijuana în New York a început la ora 11:00, ora locală.

O femeie deținea un semn pe care scria „pro-vaxx, pro-weed” (n.r. pro-vaccinare, pro-marijuana).  Această ”ofertă” trebuia să dureze până la 16:20. Au fost nevoiți să aștepte cel mult zece minute în soarele primăverii. Tot ceea ce trebuiau să facă era să arate dovada vaccinării, indiferent dacă era pe hârtie sasu format digital. Totodată, după completarea adresei de e-mail, aceștia primea o doză de marijuana.

Campania a fost organizata si cu ocazia legalizarii marijuanei
Campania a fost organizata si cu ocazia legalizarii marijuanei

„Fumez în fiecare zi și sunt o persoană mai bună dacă fumez”

Cei care ofereau aceste mostre în mod gratuit, au trebuit să facă și o mică verificare pentru a împiedica pe oricine să stea la coadă de două ori, deși O’Malley a afirmat că ”nu suntem prea atenți”. Sarah Overholt, în vârstă de 38 de ani, a plecat cu două mostre în buzunar, după ce a prezentat dovezile de vaccinare ale ei și ale mamei sale în vârstă de 70 de ani.  Pentru femeie, marijuana și vaccinul sunt foarte esențiale.

„Fumez în fiecare zi și sunt o persoană mai bună dacă fumez, ai încredere în mine. Toată lumea ar trebui să fie vaccinată. Nu ar trebui să fie marijuana cea care să îi aducă acolo, dar dacă funcționează, atunci funcționează.”, a spus ea zâmbind, aceasta primind pimul vaccin în data de 25 martie, iar rapelul, joi.

Alex Zerbe, un tânăr de 24 de ani, un comerciant care a venit de la biroul său din apropiere, a afirmat că a fost imunizat deja cu ambele doze și a spus că fumează o țigară de marijuana o dată sau de două ori pe zi.

“Pot obține oricând o țigară de marijuana, dar cadoul este minunat, știi”, a spus Zerbe pentru AFP.

Până la ora 11:30, au fost distribuite între 150 și 200 de astfe de țigări, din aproximativ 1.5000 care au fost rulate în avans de câțiva voluntari.  La 31 martie, guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo a semnat o lege care permite adulților de peste 21 de ani să achiziționeze canabis și să cultive plante pentru consum personal acasă. Mai multe mărci americane, în special în ceea ce privește produsele alimentare și băuturile, au lansat în ultimele săptămâni diferite stimulente pentru patronii vaccinați, de la gogoși la hot dog și bere, în încercarea de a contracara ezitarea vaccinului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI