În multe state americane, consumul de marijuana a fost legalizat. Există, într-adevăr, unele reguli, dar direcția e clară și au adoptat-o mai multe țări din lume. Studiile făcute ulterior au arătat că în zonele în care canabisul e legalizat, consumul scade.
În multe state din America, consumul de marijuane a fost legalizat, iar schimburile de bani din această industrie au fost scoase la lumină. Consumul de canabis e legal în peste jumătate din America, în condițiile în care 33 de stare l-au legalizat.
Cercetătorii Universității din Montana au vrut să afle dacă există mai mulți consumatori după legalizarea marijuanei. Iar răspunsul i-a uimit.
Adolescenții nu mai sunt atât de dornici să consume marijuana în momentul în care consumul e legalizat. Universitatea din statul american Montana s-a uitat peste fișele de sănătate ale copiilor din liceele americane dintre anii 1993 și 2007.
E vorba de tinerii din zonele în care consumul a fost legalizat. Deși consumul de canabis în rândul tinerilor a crescut, în rândul adolescenților a scăzut cu 10% în cazul statelor în care a fost legalizat consumul.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Autorii studiului susțin că aceste concluzii „ar trebui să-i liniștească pe cei care se tem că va crește consumul rândul adolescenților”. Iar motivul e simplu. Marijuana cumpărată din magazinele de specialitate e mai scumpă.
În plus, minorii nu mai pot cumpăra decât dacă prezintă actul de identiate. Cum dealerii ilegali au fost scoși în afara legii, iar canabisul se poate cumpăra legal din magazine specializate, lucrurile sunt mult mai clare.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost întrebată despre proiectul privind legalizarea canabisului doar în scopuri medicinale. Oficialul nu e în totalitate de acord.
„Am văzut acest proiect şi nu pot fi în totalitate de acord. Noi avem un grup de lucru la Ministerul Sănătăţii care s-a întâlnit o dată oficial, dar şi neoficial cu cei din comisiile de specialitate.Urmează în următoarele două săptămâni să mai fie o întâlnire cu documentele pe care le-am procurat, inclusiv din străinătate. Din punctul nostru de vedere şi al specialiştilor, există două componente care sunt în discuţie teoretic: este acel THC catre poate fi folosit şi în zona de entertainment şi canabidiolul. Studii de specialitate statuate în UE există pentru canabidiol ori Ministerul Sănătăţii nu poate să gireze altceva decât ceea ce este foarte sigur pentru pacient”
Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Potrivit ministrului, specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății, în colaborare cu medicii și cu alți profesioniști, vor decide dacă în România se impune legalizarea consumului medicinal de marijuana.
Despre legalizare, nimic deocamdată.