Călin Popescu Tăriceanu îl pune la zid pe Klaus Iohannis! Atac dur la adresa președintelui țării

Raluca Juncu 14.07.2020, 18:40
Călin Popescu Tăriceanu îl pune la zid pe Klaus Iohannis! Atac dur la adresa președintelui țării

În declarațiile de presă de marți transmise de Klaus Iohannis, șeful statului a comentat situația amânării legii privind carantinarea și izolarea persoanelor care au fost confirmate cu coronavirus. Călin Popescu Tăriceanu a avut o primă reacție ca urmare a acestor declarații.

Călin Popescu Tăriceanu, comentariu dur în urma declarațiilor lui Klaus Iohannis

Președintele acuză PSD de cinism, explicând faptul că social-democrații tergiversează adoptarea legii carantinării și a izolării persoanelor bolnave de COVID-19, în Parlament. Klaus Iohannis subliniază nevoia urgentării acestei legi în Parlament fiindcă „este nevoie de ea”.

Klaus Iohannis, declarații despre legea carantinării și a izolării. Sursa: captură foto YouTube
Klaus Iohannis, declarații despre legea carantinării și a izolării. Sursa: captură foto YouTube

„PSD a venit cu argumente care pur și simplu sunt false (…) PSD reclamă că această lege nu este bine făcută. Păi, rațiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege.
Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează această discuție. Și trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD, tergiversând adoptarea acestei legi”, a spus marți șeful statului.

În acest context, Călin Popescu Tăriceanu atacă aspru discursul președintelui Klaus Iohannis, susținând că șeful statului ar fi ascuns, de fapt, acest virus, în detrimentul politicii.

„Cât de rupt de realitate trebuie să fii ca să deschizi tu, Președintele Prompter, subiectul cinismului în politică? Tu, care ai ascuns virusul ca să faci alegeri anticipate? Tu, care ai spus că virusul este doar o răceală cu ușoare dureri în gât? Tu, care închizi ochii la șmenurile guvernanților care fură fără rușine la achizițiile materialelor sanitare?”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Liderul ALDE este de părere că legea carantinei va trece doar în momentul în care românii nu o vor mai vedea ca pe amenințare.

„Legea carantinei va trece doar în momentul în care ea nu va mai reprezenta o amenințare pentru români. Când nu politrucii vor hotărî internarea forțată sau confiscarea bunurilor celor suspectați de infectare cu coronavirus. Calitatea de suspect de infectare sau chiar de bolnav nu ne transformă pe toți în infractori așa cum încercați voi să ne faceți să credem!”, a mai adăugat șeful ALDE.

Reamintim că legea carantinării și a izolării a fost luni seară din nou, amânată, în Comisia Juridică, din Parlament. Actul normativ nu a fost modificat dar au fost depuse amendamente.