Cadoul brazilianului Ronaldo, avionul de la Juventus și lecția lui Moggi. Adrian Mutu, povești fabuloase din perioadele în care a jucat la Inter și Juventus

Sorin Barbu 11.03.2022, 10:10

Noul antrenor al Rapidului a fost „scos la tablă”, într-o emisiune de televiziune. Unul dintre invitați l-a întrebat dacă știe în ce an a câștigat echipa din Giulești primul titlul de campioană, iar „Briliantul” s-a descurcat și a răspuns fără ezitare. A spus chiar și câțiva dintre jucătorii de bază din echipa respectivă. Fostul internațional a povestit și câteva momente din Italia, de la Inter și Juventus, încercând astfel să arate ce înseamnă fotbalul profesionist din campionatele puternice din Europa.

Adrian Mutu, amintire cu brazilianul Ronaldo la Inter

„Adrian Mutu putea să câștige «Balonul de Aur»”, spunea impresarul Ioan Becali. Privind în urmă la echipele la care a jucat actualul antrenor al Rapidului nu au am putea să spunem că nu ar fi avut șansă să lupte pentru acest trofeu. Inter, Chelsea și Juventus sunt numele mari din Europa la care a jucat Mutu.

Aventura în Italia a început în anul 1999. Inter a plătit pentru transferul lui două milioane de euro. Încă din primele zile la noua echipă a început să fie pus în fața unor lecții de viață. Avea doar 19 ani.

„Nu aveam voie în prima parcare, unde erau numai Ferrari, mașini tunate, M-uri, SL-uri, AMG-uri și ce mai aveau ei pe acolo. Și eu, care aveam Alfa Romeo, mergeam la parcarea trei.

De la club aveam mașina. Într-o săptămână mi-am luat și eu altă mașină și am prins parcarea doi. Când ești la un club mare, cu jucători foarte mari, asta e. Ronaldo i-a adus personal un tricou mamei mele”, a spus Mutu, amuzat.

Adrian Mutu și avionul privat de la Juventus

După trei ani în Italia, cota lui a „explodat”. Chelsea a plătit 18 milioane de euro ca să-l transfere de la Parma, după un sezon în care a marcat 22 de goluri în Serie A. În Anglia a avut însă probleme uriașe. A consumat cocaină, iar clubul patronat de oligarhul Roman Abramovic l-a dat afară. După suspendare a ajuns la Juventus. Aici a învățat o nouă lecție. Moggi l-a trimis acasă, în prima zi, când l-a văzut îmbrăcat cu blugi rupți.

„La Juventus e altă treabă, altă cultură, alte reguli. De exemplu, nu aveai voie să vii la antrenament cu cercei în urechi. Eu nu aveam, dar avusesem și nu îi mai purtam. La întâlniri, tot timpul cu cămașă, nu neapărat cu cravată, dar cămașă și sacou.

În antrenament nu aveai voie în blugi rupți și cu tot felul de chestii, cum erau Miccoli, Blasi sau ceilalți. Afară!

Aveai voie doar cu Ferrari sau Alfa sau Fiat, deci tot ce aparținea de Fiat, fiind sponsorul nostru. Dacă aveai Lamborghini sau altă mașină, o lăsai afară, nici măcar nu te lăsau în centru”, a povestit Adrian Mutu.

„Briliantul” a povestit și un alt moment care l-a surprins. Conducătorii clubului Juventus nu-l lăsau să stea în România după partidele naționalei. De la stadion mergea direct la aeroport.

„Erau foarte organizați. Când îți alegeai un apartament, venea unul cu tine, îți alegeai mobila și în două-trei zile ți-l mobilau deja. Odată am primit niște flori, a primit soția mea de la acea vreme, mă și speriasem, că nu știam de unde vin, dar erau cadou din partea clubului.

Am primit un cadou de Crăciun, la fel și copiii, indiferent câți copii aveai. Dacă ție îți dădea un ceas, soția primea și ea un ceas.

Când plecam de la echipa națională la Juventus, a fost prima dată când mă aștepta avionul privat la Otopeni. Deci nu trebuia să mă gândesc eu că ies cu prietenii după meciul naționalei.

Prima dată nu știam și așa m-am gândit. Dar te sună și apoi vezi mesaj, că te așteaptă mașina, în 3 ore să fii la aeroport. Ei vor ca la ora 22, toți jucătorii să fie la Torino și a doua zi, la recuperare, la 10.30. Și așa ai câștigat o zi”, a spus Mutu la Digi Sport.

În Serie A, Mutu a jucat la Inter, Verona, Parma, Livorno, Juventus, Fiorentina și Cesena. A adunat 271 de partide și a marcat 103 goluri.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe