VIDEO

Adi Mutu, poveste savuroasă cu brazilianul Ronaldo Nazario, la Inter. Cum l-a „driblat” atacantul sud-american

Sorin Barbu 10.02.2022, 16:16
Adi Mutu, poveste savuroasă cu brazilianul Ronaldo Nazario, la Inter. Cum l-a „driblat” atacantul sud-american

Au trecut mai bine de 22 de ani de când Adrian Mutu a fost transferat de la Dinamo în Serie A la Inter. Afacerea a costat două milioane de dolari, iar internaționalul român a rămas șase luni la formația antrenată de Marcelo Lippi. Aici a întâlnit nume uriașe din fotbalul mare și a povestit cum i-a transmis brazilianul Ronaldo să-și mute mașina.

Adrian Mutu, lecție importantă primită de la brazilianul Ronaldo

Inter a fost echipa care l-a lansat pe Adrian Mutu în fotbalul italian. Au urmat apoi Verona și Parma- formație de unde a fost transferat de Chelsea cu 22 de milioane de euro, după ce a înscris 18 goluri în 31 de partide din campionat. În total au fost , într-un an, 36 de goluri și 22 de pase decisive în toate competițiile.

Adrian Mutu a fost avut mulți colegi care au scris pagini importante din istoria fotbalului și care au cucerit multe trofee. Unul dintre ei a fost Ronaldo Nazario. Internaționalul român a dezvăluit ce lecție i-a dat starul sud-american când s-a dus să-și parcheze mașina pe care o primise de la club.

„Aveam 22 de ani când mi-am cumpărat un Mercedes (n.r. la Verona) și înainte, un Alfa Romeo când eram la Inter. Când am venit cu Alfa Romeo, m-am dus în parcare.

Ronaldo a ieșit afară și m-a întrebat cu ce mașină am venit. «Cu Alfa Romeo, asta mi-a dat-o clubul». «Nu, asta e parcarea unu, aici e doar pentru Lamborghini și Ferrari. Mergi în parcarea trei, te rog!». Am mers în parcarea trei și m-am întors de acolo vreo cinci minute pe jos până la vestiar”, a povestit Adrian Mutu la podcastul realizat de Codin Maticiuc.

„Briliantul” a înțeles destul de greu, ce lecție a primit de la Ronaldo.

„Este o mentalitate de campion. Când ești la Inter nu mergi cu Alfa Romeo. Mergi doar cu Ferrari, cu Lamborghini, te îmbraci bine”, a mai spus fostul număr 10 al echipei naționale.

După scandalul de dopaj de la Chelsea, Adrian Mutu s-a întors în Italia și a jucat la Juventus, Fiorentina și Cesena. La gruparea „viola”, fanii l-au poreclit „Il Fenomeno”.

Urmăriți Impact.ro și pe