Adrian Mutu, prima reacție după ce a aflat că Roman Abramovici a anunțat că vinde Chelsea și donează banii. „Este un lucru nobil, dacă așa simte”

Sorin Barbu 04.03.2022, 11:01

Adrian Mutu a fost unul dintre favoriții lui Roman Abramovici, iar oligarhul rus a plătit 18 milioane de euro pentru a-l transfera de la Parma în anul 2003. Acum omul de afaceri vrea să vândă clubul Chelsea și a anunțat că banii pe care îi va obține îi dona celor care suferră din cauza războiului din Ucraina. Noul antrenor al Rapidului a vorbit despre acest moment și a lăudat gestul fostului său patron.

Adrian Mutu a lăudat gestul lui Roman Abramovici

Sunt vremuri tensionate pentru oamenii de afaceri din Rusia, în special pentru cei apropiați de președintele Vladimir Putin. Comunitatea internațională a început să-i supună unor sancțiuni dure, iar mulți dintre bogații Rusiei au început să-și vândă afacerile, casele și iahturile.

Unul dintre oligarhii despre care se spune că are relații foarte bune cu Vladimir Putin este Roman Abramovici. Ca să arate că lucrurile nu stau așa, patronul lui Chelsea a scos clubul la vânzare și a anunțat că toți banii din această afacere îi va dona celor care au de suferit în urma războiului din Ucraina.

Roman Abramovich se retrage de la Chelsea. Rusul, „interzis” în Marea Britanie din cauza războiului din Ucraina
Roman Abramovici se retrage de la Chelsea. Rusul, „interzis” în Marea Britanie din cauza războiului din Ucraina

Afacerea va fi însă dificilă. Un magnat elvețian a fost întrebat dacă vrea să cumpere Chelsea. Așa a aflat că gruparea londoneză îi datorează mai bine de două miliarde de euro lui Abramovici.

Unul dintre „bijuteriile” cumpărate de patronul lui Chelsea a fost și Adrian Mutu. 18 milioane de euro a costat transferul atacantului român, în anul 2003.

„Un lucru ciudat dar, în același timp, un lucru frumos pe care îl face Abramovici, pentru că am înțeles că banii se duc la familiile celor din Ucraina. E un lucru nobil, dacă așa simte!

Abramovici a reușit să câștige tot și a făcut și business, pentru că, atunci când a luat Chelsea, nu era la nivelul la care e acum de vizibilitate, de tot ce înseamnă marketing și tot ce înseamnă industria din jurul echipei. Când cere atâția bani pentru club, îți dai seama cum a crescut și ce a reușit să facă de a ajuns de la o sută și ceva de milioane la trei miliarde.

Abramovici a făcut la vremea aia niște investiții masive și se simțea deja că vrea altceva de la clubul ăla. Era un club normal, ba chiar avea probleme financiare la un moment dat și, după ce a venit Abramovici, a mers doar în sus. A făcut ceva extraordinar acolo!”, a declarat Adrian Mutu când a aflat vestea.

Aventura lui Adrian Mutu la Chelsea nu a durat decât câteva luni. Atacantul român a fost depistat că a consumat cocaină și a fost concediat de gruparea din Londra.

Urmăriți Impact.ro și pe