Butonul secret al iPhone. Milioane de oameni nu știau de el, se ascunde în văzul tuturor

Andra Daoud 14.02.2022, 18:12
Butonul secret al iPhone. Milioane de oameni nu știau de el, se ascunde în văzul tuturor

iPhone-ul are multe funcții și, în timp ce unele dintre ele sunt extrem de folosite și de populare, altele nu sunt cunoscute de utilizatori. O femeie susține că a descoperit un buton secret al telefonului produs de Apple și a împărtășit descoperirea pe o rețea socială. Videoclipul s-a bucurat de foarte mult succes și mii de utilizatori au încercat, la rândul lor, trucul. Ce funcție oferă butonul și unde se află acesta.

Butonul secret al iPhone

Utilizatorii de iPhone descoperă constant funcții noi pe care le are telefonul lor, iar unii dintre ei le fac publice pe internet. Așa s-a întâmplat și în cazul unei femei care a povestit pe TikTok că a descoperit o funcție secretă a smartphone-ului. Într-un videoclip publicat recent și care a adunat zeci de mii de vizualizări, utilizatoarea pe nume Elly susține că iPhone-ul are un buton secret care se găsește chiar pe spatele telefonului. Deși butonul este de ani buni pe spatele iPhone-ului, mulți au aflat de existența lui abia acum.

Elly a explicat că activarea butonului permite folosirea funcției „spate” a telefonului. Pentru a-l activa, utilizatorii de iPhone trebuie să intre în setări, să dea click pe accesibilitate, apoi pe atinge (touch), iar în final pe atinge pe spate (back tap).

Mai departe trebuie să alegeți dacă doriți ca sigla să fie activată printr-o apăsare sau prin dublă apăsare. Butonul permite accesul la o serie de comenzi rapide, pe care tot utilizatorul trebuie să le aleagă. Pot fi anumite aplicații, camera foto, apeluri sau lanterna. Accesul rapid la aplicațiile selectate se face, așadar, atingând o dată sau de două ori pe spatele telefonului, exact unde este sigla.

Butonul secret al iPhone. Milioane de oameni nu știau de el, se ascunde în văzul tuturor
Butonul de pe spatele iPhone-ului permite accesul rapid la unele aplicații

Funcția care lipsește de pe iPhone 13

Noile generații de telefoane vin cu update-uri menite să le facă utilizatorilor experiența mai plăcută și mai ușoară, dar, în același timp, sunt eliminate anumite funcții pe care modelele mai vechi le aveau și cu care utilizatorii se obișnuiseră. Este și cazul celui mai nou model de iPhone, care nu mai dispune de funcția de anulare a zgomotului ambiental în timpul apelurilor.

În timp ce mulți posesori de iPhone 13 s-au arătat deranjați de modificare, Apple a confirmat că a scos funcția de anulare a zgomotului de pe noile telefoane. Reprezentanții companiei nu au precizat motivul pentru care au renunțat la această funcție în timpul convorbirilor telefonice, însă îi încurajează pe utilizatori să folosească FaceTime pentru apeluri de voce și video.

Urmăriți Impact.ro și pe