Surpriza pe care o au clienții care cumpără iPhone 13. Apple a eliminat o funcție care există pe telefoanele vechi

Iancu Andreea 18.01.2022, 20:58
Surpriza pe care o au clienții care cumpără iPhone 13. Apple a eliminat o funcție care există pe telefoanele vechi

O schimbare importantă a fost descoperită în cadrul iPhone 13. Noul model produs de Apple a rămas fără o funcție importantă, spre surprinderea clienților săi. Compania din Silicon Valley a luat această decizie în ciuda faptului că vechile modele de telefoane dispuneau de această capacitate, care acum lipsește din setările noului smartphone. Această funcție ar fi îmbunătățit experiența clienților.

Ce funcție le lipsește clienților care au cumpărat iPhone 13

Chiar dacă se află într-o continuă inovare și îmbunătățire a calității experienței utilizatorilor săi, Apple a reușit să îi surprindă în mod neplăcut pe clienți cu o decizie neașteptată. Chiar dacă se străduiesc să echipeze noile telefoane cu procesoare performante, ecrane îmbunătățite și funcții utile, se pare că generația iPhone 13 se abate de la reguli. În timp ce fostele modele de la Apple dispuneau de o capacitate importantă, clienții care au cumpărat iPhone 13 au descoperit ce funcție lipsește.

Spre deosebire de modele mai vechi, iPhone 13 are un minus, pe care inclusiv Apple l-a confirmat. Noile modele nu dispun de funcția de anulare a zgomotului ambiental în apeluri audio, una esențială pentru conversații liniștite. Astfel, atunci când porți o conversație telefonică cu un posesor de iPhone 13 s-ar putea să fi deranjat de zgomotul ambiental, care se aude în timpul convorbirii. Acest fapt are drept cauză anularea zgomotului în mod inteligent, folosind microfonul de pe spatele dispozitivului, care nu se mai regăsește pe iPhone 13.

Ce funcție le lipsește clienților care au cumpărat iPhone 13
Apple a eliminat o funcție importantă pentru iPhone 13

Apelurile pe iPhone 13, mai zgomotoase. Ce spun reprezentanții companiei Apple

Înainte de această schimbare, exista posibilitatea de a accesa aplicația de Configurări la secțiunea Accesibilitate și să cauți funcția de anulare a zgomotului ambiental. Aceasta putea fi oprită sau pornită astfel din setările telefonului, contribuind la o calitate sporită a apelurilor. Funcția s-a remarcat încă de la iOS7 și a rămas disponibilă chiar și pentru generația de modele din 2020, inclusiv iOS 15. Doar pe iPhone 13 nu se mai regăsește funcția în meniul telefonului.

Potrivit publicației 9to5mac, Apple a și confirmat această schimbare, după ce mulți clienți au considerat că este vorba despre vreun bug ce trebuie reparat în cazul iOS15. Din păcate, nu vorbim despre o problemă de programare, ci despre eliminarea acestei funcții de pe noile modele.

 „Avem un răspuns pentru această situație. Anularea zgomotului de fundal în apeluri nu este disponibilă pe modelele iPhone 13, motiv pentru care nu apare în aplicația Configurări.”, a răspuns reprezentantul Apple pentru 9to5mac.

Chiar dacă Apple nu a precizat motivul pentru care a renunțat la funcția de anulare a zgomotului ambiental, izolarea vocii în timpul apelurilor poate fi accesată în timpul convorbirilor prin intermediul FaceTime, serviciul prin care Apple încurajează apelurile video și voce pe internet.

Urmăriți Impact.ro și pe