Bulgaria face un pas important către Schengen după vizita cancelarului Karl Nehammer. „Austria susține eforturile”, suma alocată protejării granițelor

Stan Filon 23.01.2023, 18:45
Bulgaria face un pas important către Schengen după vizita cancelarului Karl Nehammer. „Austria susține eforturile”, suma alocată protejării granițelor

Austria se implică activ în securizarea frontierelor UE! Cancelarul austriac Karl Nehammer a făcut o vizită de lucru în Bulgaria, unde a inspectat personal frontiera cu Turcia, care în opinia sa trebuie să fie securizată, iar în acest scop a promis că va face personal demersuri pentru asigurarea unei sume importante pentru asta.

Bulgaria face un pas important către Schengen

Așadar, Austria a anunțat că va face lobby la Uniunea Europeană pentru ca Bulgaria să primească asistenţă în valoare de două miliarde de euro, destinată întăririi securităţii la frontiera cu Turcia.  Anunțul a fost făcut de cancelarul austriac Karl Nehammer, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Bulgariei Rumen Radev.

Cei doi înalți demnitari au avut o întâlnire de lucru şi au inspectat amenajările pentru cazarea imigranţilor ilegali ajunşi în Bulgaria, însă au inspectat de asemenea, din elicopter, și frontiera bulgaro-turcă. „Protecţia frontierei bulgaro-turce înseamnă şi protecţia frontierei Austriei”, a spus Nehammer.

Bulgaria face un pas important catre Schengen
Bulgaria face un pas important catre Schengen

Cancelarul Austriei vrea gard la granița dintre Bulgaria și Turcia

Chiar dacă anul trecut Austria a votat împotriva aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen tocmai din acest motiv al transfugilor, iată că acum cancelarul austriac le-a mulțumit bulgarilor pentru protejarea frontierelor Uniunii Europene. 

„Suntem deosebit de recunoscători pentru eforturile pe care le face statul bulgar pentru protecţia acestei frontiere. Austria susţine eforturile Bulgariei şi vom face lobby să fie furnizate aceste două miliarde de euro necesar”, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammer.

Dar cum ar vrea cancelarul Austriei să fie protejate granițele Uniunii Europene? Ei bine, chiar înaintea vizitei sale din Bulgaria, acesta declara că este necesară ridicarea unui gard la granița Bulgariei cu Turcia.

„Bulgaria trebuie să fie pusă în situaţia de a înfiinţa o gardă de frontieră la fel de robustă ca cea a Greciei. Pentru aceasta, trebuie să fie puse la dispoziţie fondurile necesare din bugetul UE. Trebuie să punem frâne pentru azil şi mai mult – nu doar în Austria, ci în întreaga Europă”, a spus cancelarul, potrivit News.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...