Bugetarii care vor avea salarii mai mari. Guvernul a anunțat creșteri importante

Stan Filon 30.06.2023, 11:18
Bugetarii care vor avea salarii mai mari. Guvernul a anunțat creșteri importante

Sindicaliștii din sănătate au câștigat o bătălie importantă! Sub amenințarea grevei personalului medical, Guvernul a decis să crească veniturile pentru toate categoriile de angajați din Sănătate! Vedeți în rândurile de mai jos cu cât vor crește salariile.

Bugetarii care vor avea salarii mai mari

Așadar, personalul medical va avea salarii mai mari, după ce a amenințat cu greva! Chiar și medicii au fost la un pas distanță să refuze să mai facă gărzi, iar în aceste condiții Guvernul României a acceptat să crească salariile personalului medical din România.

Guvernul va majora salariile medicilor și asistentelor, iar ca sursă de finanțare pentru aceste creșteri va fi Fondul Național Unic de Sănătate, nu bugetele instituțiilor medicale. Executivul s-a angajat să crească veniturile personalului medical, aceste creșteri urmând să fie acordate începând cu 1 august.

Bugetarii care vor avea salarii mai mari. Guvernul a anuntat cresteri importante
Bugetarii care vor avea salarii mai mari. Guvernul a anuntat cresteri importante

Cât vor câștiga medicii în plus la salariu

Astfel, dacă fac gărzi, asistenţii medicali primesc 500 de lei în plus pe lună, încă 100 de lei pentru fiecare zi de sărbătoare legală lucrată, dar și pentru celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează.

Medicii primesc 500 lei în plus în caz că efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază, dar şi 1.000 de lei dacă au două gărzi în aceeaşi situaţie. De asemenea, dacă efectuează lunar cel puțin două gărzi, biologii sau chimiştii vor primi 500 de lei în plus la salariu. Guvernul va adopta si un memo pentru organizarea de concursuri pentru aproximativ 14.000 de posturi, 4.000 imediat, restul de 10.000 în perioada următoare.

În rândul revendicărilor acceptate de Executiv se numară și finanțarea voucherelor de vacanță de la bugetul de stat, pentru toți angajații din sistemul public de Sănătate, începând cu 1 iulie 2023, legiferarea zilelor suplimentare de concediu de odihnă, deblocarea negocierilor și semnarea CCM.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...