Dacă te-ai plictisit de obișnuitele clătite împăturite, uite o variantă de budincă cu clătite și brânză dulce de vaci. Budinca cu brânză dulce este de fapt o variantă de clătite servite în alt mod. Adică, foile de clătite se află în interiorul umpluturii :). Oricum ar fi, această rețetă de budincă cu brânză și clatite este un desert delicios și aromat, foarte bun și pentru copii.
Clătitele se prepară după rețeta clasică, restul ingredientelor se amestecă împreună. Este nevoie de un vas termorezistent, uns bine cu unt. Ingredientele pot fi variate, în funcție de preferințe, puteți folosi brânză ricotta, fructe proaspete sau congelate, ciocolată, fructe confiate, etc.
Din ingredientele de mai jos au ieșit 6 clătite, cu diametrul de 25 centimetri, din care am folosit doar 3 clătite pentru budincă. Celelalte 3 clătite le umpleți cu topping, în modul clasic. Nu se aruncă!
Vezi și Budincă cu brânză dulce de vaci și fructe confiate. Fără făină, fără praf de copt
Să trecem la treabă!
1. Într-un bol se cerne făina, peste care se adaugă ouăle întregi și praful de sare. Se amestecă bine cu o lingură sau cu o spatulă de silicon.
2. O treime din lapte se toarnă peste compoziție și se amestecă bine până se obține o pastă.
3. După ce s-a amestecat laptele cu compoziția de făină și ou se adaugă untul topit și răcit. Se adaugă restul de lapte, amestecându-se continuu pentru a nu se forma cocoloașe.
4. De asemenea, aluatul pentru clătite se poate procesa în robotul de bucătărie. Adăugați toate ingredientele în robot și le mixați până se obține un aluat gros dar curgător.
5. Se pune tigaia la încins, la foc mare, apoi se pun câteva picături de ulei.
6. Cu un polonic, se toarnă aluatul de clătite în tigaie. Aluatul se întinde în foaie subțire dar să acopere suprafața tigăii.
Vezi și Budincă de griş cu brânză la cuptor. E sezonul perfect pentru ea
1. Într-un castron mare se sparg ouăle, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă bine până se omogenizează complet.
2. Cu o jumătate de oră înainte de folosire, portocalele confiate și stafidele se pun la hidratat în apă cu puțină esență de portocale. Apoi se pun în compoziția de budincă.
3. Clătitele se taie fâșii, ca pastele tagliatele și se amestecă cu compoziția de brânză.
4. Vasul pentru copt se unge cu unt, apoi se toarnă compoziția de budincă.
5. Budinca se dă la cuptorul pre încins la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Budinca cu brânză dulce și clătite se lasă la răcorit înainte de porționare. Budinca se mai poate servi cu topping de ciocolată sau dulceață de afine.
Citește și Clătite cu nucă la cuptor. Rețeta despre care se spune că reduce stresul
Simplu și delicios!