Brândușa Socaciu îi dă replica Marinei Almășan, după împărțirea moștenirii lui Victor Socaciu: ”Lipsită fiind de scrupule”. Cine a moștenit cele 284 de piese ale artistului, dedicate și fostelor soții EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 20.09.2023, 13:08

Cei patru moștenitori ai regretatului solist de muzică folk Victor Socaciu, soția și cei trei copii, și-au împărțit frățește piesele, 284 la număr. Brândușa Socaciu, văduva cântărețului, ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Impact.ro, despre recenta succesiune. Am aflat și ce s-a întâmplat, de fapt, cu casa de vacanță din Cornu, în jurul căreia plutește un adevărat mister. A fost sau nu vândută?

Brândușa Socaciu îi dă replica Marinei Almășan, după împărțirea moștenirii lui Victor Socaciu

Marina Almășan a menționat recent, pe Facebook, că una dintre piesele moștenite de fiul ei, Victoraș, de la regretatul artist Victor Socaciu, va fi interpretată de un artist de top.

”Fuego este pentru mine nu numai un bun prieten, ci și un om al surprizelor plăcute. Zilele trecute, mi-a făcut o uriașă bucurie, cerându-mi permisiunea de a-și include în repertoriu unul dintre cele mai frumoase cântece de dragoste, compuse de Victor Socaciu. “Lângă inimă îmi stai” a avut o poveste emoționantă, Victor mi l-a compus și dedicat la câteva luni după ce i-am adus pe lume feciorul. Acesta din urmă a moștenit drepturile de autor ale tatălui său pentru această piesă și, întrebându-mi fiul dacă este de acord ca Paul să preia cântecul lui Victor Socaciu senior, mi-a împărtășit bucuria. E-adevărat, îmi va lipsi timbrul lui Victor, însă vocea superbă și charisma lui Paul vor adăuga, sunt sigură, plusvaloare unuia dintre cele mai frumoase cântece de dragoste ale vremurilor noastre. Mulțumesc, Paul!”. Citește și Văduva lui Victor Socaciu se luptă de doi ani să afle adevărul despre decesul artistului: ”Las experții să se pronunțe”. Ce îi cere Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila EXCLUSIV

Brandusa Socaciu ii da replica Marinei Almasan, dupa impartirea mostenirii lui Victor Socaciu
Brandusa Socaciu ii da replica Marinei Almasan, dupa impartirea mostenirii lui Victor Socaciu

Cum au fost împărțite, de fapt, cele 284 de piese din repertoriul regretatului artist de muzică folk

Brândușa Socaciu, ultima soție a artistului, din cele patru căsnicii ale lui Victor Socaciu, ne-a oferit, în exclusivitate pentru Impact.ro, detalii importante despre succesiune. Am aflat cine a primit cele 284 de piese ale cântărețului folk. Femeia are însă și multe semne de întrebare. Ea nu este ferm convinsă că piesa ”Lângă inimă îmi stai” i-ar fi dedicat-o Victor Socaciu fostei soții, Marina Almășan, așa cum susține vedeta TVR.

Impact.ro: Se spune că, după decesul lui Victor Socaciu, la succesiune, ați împărțit titlurile pieselor, în mod egal, cu cei trei copii ai lui. Ce piese v-au revenit dumneavoastră, de fapt, și ce piese le-au revenit celorlalți?

Brândușa Socaciu: În ceea ce privește faptul că piesele au fost împărțite între cei 4 moștenitori, este adevărat, dar au fost împărțite în mod egal și legal, câte 71 a primit fiecare, din cele 284, conform actului notarial, pe care pot să vi-l atașez, pentru că eu nu obișnuiesc să spun basme.

Singura piesă de dragoste, pe care a primit-o fiul Marinei Almășan, a fost „Lângă inimă îmi stai”, scrisă în anul 1997, pe versurile lui Dan Verona. Acum, dacă domnul Dan Verona a dedicat-o Marinei Almașan ar trebui să-l întrebați, eu una însă nu cred. Dar, dacă aveți curiozitatea să descoperiți adevărul, o să vedeți că această persoană, lipsită fiind de scrupule, a mai afirmat și despre alte cântece de dragoste că i-ar fi fost dedicate, cum ar fi „Ceasul iubirii” sau „Când tu taci”. Citește și Ana-Maria Socaciu, maestru Reiki, are o legătură de dincolo de lumi cu tatăl ei, Victor Socaciu: ”Prin mine încă este și el pe pământ. Îmi trimite semne”. Cum să ne ferim de ”vampirii energetici” EXCLUSIV

Brândușa Socaciu: ”La mine sunt toate piesele pe versurile lui Nichita Stănescu”

”Numai că Victor avea obiceiul să noteze întotdeauna pentru cine este scrisă melodia respectivă, ziua si anul. Măcar atât ar fi putut să știe despre el…Nefiind scrisă de el, „Lângă inimă îmi stai” nu are manuscris.

Pot să vă spun că „Ceasul iubirii” este la mine, la propriu și la figurat, adică mi-a gravat cândva un ceas cu versurile din „Ceasul iubirii”, chiar dacă această piesă a fost scrisă cu mult înainte de a ne cunoaște, poate pentru că așa a simțit el. De asemenea, la mine sunt toate piesele pe versurile lui Nichita Stănescu, precum și cele de pe ultimul album „Tu ești iubirea mea” .

Ce piese a moștenit Victoraș Socaciu: ”A fost nevoit să ia și piesele tematice scrise pentru diverse emisiuni obscure”

Fetele au desigur si ele foarte multe piese de dragoste: ”Cămașa cea de rai”, ”Căruța cu flori”, ”Felinarul”, ”Sub scutul amurgului”, ”Iubire fără acte”, ”Muntele dragostei” și altele. Fiul Marinei Almașan are exact cât avem și noi, fiecare, adică 71 de piese, numai că într-adevăr a fost nevoit să ia și piesele tematice scrise pentru diverse emisiuni obscure, la comandă, cum s-ar spune, de care n-a auzit nimeni niciodată, cum ar fi: ”Cocoșul și găina”, ”Cuib de Turturea”, ”Domnișoara Mușețel”, ”Dracu-n pantaloni”, ”Gâscanul”, ”Gâlceava florilor”, ”Viața-n roz”, ”La telefon”, ”Marele blond”, ”Miss pis pis”, ”Olimpiada cozonacilor”, ”Planeta în jeans” și altele, la fel de valoroase, unele chiar pe versurile doamnei care le comanda, acesta fiind și motivul pentru care le-a ales”.

Piesa ”Lângă inimă îmi stai” va fi interpretată de Fuego

Impact.ro: Ce spuneți despre faptul că piesa ”Lângă inimă îmi stai”, despre care Marina susține că îi este dedicată, va fi interpretată, în viitor, de Fuego?

Brândușa Socaciu: Despre proveniența versurilor v-am povestit mai sus, rămâne să verificați varianta autorului versurilor. Iar despre faptul că o va interpreta Fuego, sunt încântată, până la urmă Victor ar fi vrut să circule, să fie ascultată.

Impact.ro: Este adevărat că moștenirea lui Victor Socaciu este în valoare totală de un milion de euro?

Brândușa Socaciu: Dacă după cum afirma dumneaei, moștenitorii primesc câte 30.000 de euro, cred că îi e greu oricui să creadă că moștenirea ar fi de „aproape un milion de euro” și că s-ar fi făcut legal.

Impact.ro: Plutește un mare mister în jurul casei din Cornu, în care ați locuit alături de Victor Socaciu, și pe care el o primise, la partaj, după divorțul de Marina Almășan. Ați vândut-o sau nu, în cele din urmă?

Brândușa Socaciu: Da, am vândut casa de la Cornu, este casa care, la momentul divorțului de Marina Almășan, valora 20.000 de euro, după cum este consemnat în actul de partaj. Tot ce am făcut acolo ulterior reprezintă munca noastră, atât a lui, dar și a mea, așa că nu am cui sau de ce să-i dau socoteală”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...