Boris Johnson, vizat de o altă anchetă. A participat la o petrecere la care au fost invitate 100 de persoane în timpul lockdown-ului

Beatrice Dumitru 11.01.2022, 17:05
Boris Johnson, vizat de o altă anchetă. A participat la o petrecere la care au fost invitate 100 de persoane în timpul lockdown-ului

Premierul britanic Boris Johnson se confruntă cu noi acuzații despre o petrecere la care a participat în timpul primului lockdown cauzat de pandemia de coronavirus. Peste 100 de angajați au fost invitați în grădina din Downing Street. Opoziția îi cere demisia premierului și descrie evenimentul ca „dezgustător”.

Boris Johnson, petrecere în timpul lockdown-ului

Un e-mail făcut public dezvăluie că petrecerea a avut loc în mai 2020, iar Boris Johnson a fost prezent cu soţia lui Carrie, potrivit presei britanice. Secretarul șef al premierului, Martin Reynolds, a trimis mesajul prin care a invitat peste 100 de angajați la o petrecere în grădină, „după o perioadă incredibil de încărcată”, notează Euronews.

„După o perioadă incredibil de încărcată, ne-am gândit că ar fi frumos să profităm la maximum de vremea frumoasă și să bem niște băuturi în grădina Downing Street, numprul 10, în această seară. Vă rugăm să vă alăturați de la ora 18:00 și să vă aduceți propria băutură!” se spune în email.

Boris Johnson, vizat de altă anchetă. A participat la o petrecere la care au fost invitate 100 de persoane în timpul lockdown-ului
Boris Johnson, în mijlocul altei controverse.

Autoritățile au confirmat că au luat legătura cu guvernul referitor la această chestiune, care ar putea deveni subiectul unei anchete pentru încălcarea restricțiilor anti-COVID-19. La acea vreme, restricțiile de izolare erau în vigoare de la sfârșitul lunii martie, iar britanicii aveau voie să se întâlnească doar cu o singură persoană dintr-o altă gospodărie.

Anchetă pentru o altă petecere de Crăciun în Downing Street

Întrebat despre prezența sa la acest eveniment, Boris Johnson s-a mulțumit doar să zâmbească. Partidul Laburist de opoziție i-a cerut premierului să demisioneze și să răspundă la întrebări despre acuzațiile din Parlament. Angela Rayner, al doilea om în partid, a descris petrecerea din Downing Street drept „dezgustătoare” și „disprețuitoare”.

În acel moment, mulți oameni nu-i puteau vedea cei dragi care mureau, britanicilor li s-a spus să facă ceea ce trebuie pentru a fi în siguranță și să aibă grijă de rudele lor”, a spus ea.

la sfârșitul lunii decembrie, „The Guardian” a publicat o fotografie în care Boris Johnson apare alături de consilierii săi în grădina din Downing Street, cu pahare de vin și mâncând brânză. Oficialii cabinetului au excplicat că era o întâlnire de lucru.

O anchetă internă guvernamentală este în curs de desfășurare cu privire la afirmațiile conform cărora în Downing Street au avut loc petreceri în perioada Crăciunului 2020. Luna trecută, consilierul premierului, Allegra Stratton, a demisionat după ce a fost publicat un videoclip în care apărea făcând glume despre o petrecere de Crăciun în Downing Street.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...