Gafa uriaşă făcută de premierul britanic Boris Johnson în plină pandemie. Riscă o amendă de 10.000 de lire sterline

Stan Filon 04.12.2021, 23:30
Gafa uriaşă făcută de premierul britanic Boris Johnson în plină pandemie. Riscă o amendă de 10.000 de lire sterline

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a intrat în vizorul autorităților, după ce s-a aflat că ar fi dat două petreceri în timpul restricțiilor impuse chiar de propriul său guvern! Un politician îl acuză că în timp ce britanicii aveau interzis la petreceri, din cauza răspândirii coronavirusului, premierul se distra chiar la reședința din Downing Street, iar pentru acest lucru riscă o amendă destul de mare.

Boris Johnson, gafă uriașă în timpul pandemiei

Așadar, premierul Boris Johnson se află în atenția publicului, dar și a organelor de cercetare, după ce a fost acuzat că a dat două petreceri, anul trecut, în plină pandemie de coronavirus, când cetățeanul de rând era supus unor restricții destul de dure.

Cel care a făcut acuzațiile a fost laburistul Neil Coyle, parlamentar pentru Bermondsey şi Old Southwark. Acesta i-a scris comisarului de la Metropolitan Police, Cressida Dick, cerându-i să ancheteze informaţii potrivit cărora prim-ministrul Boris Johnson a ţinut un discurs la o petrecere de rămas bun, în noiembrie, şi a permis echipei sale să organizeze o petrecere de Crăciun, în luna decembrie.

Boris Johnson, gafa uriasa in timpul pandemiei
Boris Johnson, gafa uriasa in timpul pandemiei

Riscă o amendă uriașă

Presa din Marea Britanie scrie acum că la petrecerile organizate de premierul Boris Johnson în pandemie ar fi participat în jur de 50 de persoane, iar alcool-ul a curs în râuri! La acel moment, în Marea Britanie erau în vigoare restricţii pentru prevenirea socializării, care ar fi dus la răspândirea temutului virus.

„Cred că au încălcat legea. Cei mai mulţi dintre alegătorii mei au respectat regulile; cei care nu s-au confruntat cu sancţiuni. Johnson nu este deasupra legii, în ciuda auto-îndreptăţirii sale înfumurate”, a declarat Coyle după ce a trimis scrisoarea.

Și fostul secretar al comerţului, Barry Gardiner, cere ca aceste informații să fie verificate de autoritățile competente. Premierul britanic a fost chestionat de către Keir Starmer, liderul Partidului Laburist, în fața căruia a susținut că „au fost respectate toate îndrumările”.

Cu toate acestea, Boris Johnson nu a negat faptul că cele două întruniri au avut loc în timpul lockdown-ului de nivel 3 din Londra. Dacă va fi găsit vinovat, premierul britanic riscă o amendă de nu mai puțin de 10.000 de lire sterline!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...