Boris Johnson s-a însurat în secret în acest weekend. Trecutul de veritabil Casanova al premierului Marii Britanii

Ana Anitoiu 30.05.2021, 14:07

Boris Johnson s-a însurat în secret în acest weekend cu o femeie cu 23 de ani mai tânără decât el. Premierul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord nu se află la prima sa căsătorie și are, de altfel, trecutul unui veritabil Casanova.

Boris Johnson s-a însurat în secret

Premierul britanic Boris Johnson, în vârstă de 56 de ani, s-a însurat în secret cu partenera lui, Carrie Symonds, în vârstă de 33 de ani, în cadrul unei mici ceremonii ce a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Catedrala Westminster. Alături de ei s-au aflat doar câțiva prieteni și câțiva membri de familie, inclusiv fiul lor, Wilfred, în vârstă de un an. O petrecere ar urma să aibă loc abia pe 30 iulie 2022, deși în Regatul Unit restricțiile urmează să fie relaxate pe 21 iunie..

Boris Johnson a devenit în acest fel primul prim-ministru al Regatului Unit care s-a căsătorit în timpul mandatului, din 1822 încoace. Precedentul a fost Lordul Liverpool, care s-a însurat cu Mary Chester. Potrivit Daily Mail, este puțin probabil ca premierul și soția lui să aibă o lună de miere, în contextul în care el se va întoarce imediat la lucru, urmând ca în luna iunie să fie prezenți amândoi, la summit-ul G7.

Boris Johnson s-a insurat in secret in acest weekend. Trecutul de veritabil Casanova al premierului Marii Britanii
Boris Johnson si prima lui sotie, Allegra Mostyn-Owen

Boris Johnson, trecut de veritabil Casanova. Nuntă la 12 zile după divorț

Această nuntă a premierului britanic vine după ce Boris Johnson a mai fost căsătorit de două ori și după ce a avut numeroase relații amoroase. Prima sa căsătorie a avut loc în 1987, când atât el, cât și partenera lui de la acea vreme, Allegra Mostyn-Owen, aveau doar 23 de ani. S-a îndrăgostit de ea pe vremea când erau studenți la Universitatea Oxford, dar n-a fost să fie! Femeia a descris ziua nunții drept ”sfârșitul relației, mai degrabă decât începutul”.

Astfel, primul său divorț al lui Boris Johnson a fost încheiat în aprilie 1993. La doar 12 zile, premierul britanic s-a însurat din nou. Nu, nu e nicio greșeală! N-au trecut nici două săptămâni până când el a ajuns la altar cu o altă femeie, Marina Wheeler, prietenă a sa din copilărie, care era deja însărcinată cu primul lor copil. La cinci săptămâni de la petrecere, a apărut și bebelușul. Acestuia i-au urmat alți copii.

Boris Johnson, o amantă după alta

Totuși, nici acest mariaj n-a ținut, chiar dacă a durat 25 de ani tumultuoși. Cea de-a doua căsnicie a premierului britanic s-a încheiat în 2018. Până la divorț, premierul Marii Britanii a avut cel puțin patru amante, iar unul dintre copiii lui l-a descris drept ”un egoist nenorocit”.

Una dintre amantele lui a fost jurnalista Petronella Wyatt, în vârstă de 52 de ani. Relația lor a durat patru ani, timp în care el i-a fost editor la revista Spectator, și s-a încheiat când femeia s-a săturat să mai aștepte ca el să divorțeze și să se însoare cu ea, așa cum i-a promis. Însă, pentru Boris Johnson nu era nici vorbă de așa ceva! El ar fi avut în același timp o relație cu o altă jurnalistă, Anna Fazackerley.

În 2009, Boris Johnson a devenit tată pentru cea de-a cincea oară, într-o altă relație, pe care a avut-o cu Helen Macintyre. A încercat să ascundă paternitatea acestui copil, dar în zadar. Ulterior, în 2012, a început o nouă relație, cu femeia de afaceri Jennifer Arcuri, cu 21 de ani mai tânără decât el.

Carrie Symonds, actuala soție a lui Boris Johnson, a fost șef al departamentului de comunicare a Partidului Conservator. Cei doi se cunosc de mulți ani, întrucât ea a lucrat la realegerea lui în funcția de primar al Londrei, în anul 2012.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...