Boloni a rupt tăcerea în scandalul rasismului în care e implicat Colțescu: „Când ai exprimări rasiste, limbajul corpului trădează aceste porniri extrem de urâte, condamnabile”

Andreea Bisinicu 15.12.2020, 14:13
Boloni a rupt tăcerea în scandalul rasismului în care e implicat Colțescu: „Când ai exprimări rasiste, limbajul corpului trădează aceste porniri extrem de urâte, condamnabile”

Boloni a rupt tăcerea în scandalul rasismului în care e implicat Colțescu: „Când ai exprimări rasiste, limbajul corpului trădează aceste porniri extrem de urâte, condamnabile”. Ce noutăți presupune scandalul momentului în fotbalul românesc. Cum i-a luat apărarea lui Sebastian Colțescu Ladislau Boloni, antrenorul echipei Panathinaikos Atena. Mesajul acestuia face înconjurul internetului.

Boloni a rupt tăcerea în scandalul rasismului în care e implicat Colțescu

Ladislau Boloni rupe tăcerea în scandalul rasismului în care este implicat arbritrul Sebastian Colțescu. Antrenorul Panathinaikos Atena îi ia apărarea românului spunând că nu a fost vorba de niciun act rasist în scandalul care ține pe jar lumea fotbalului din România, de câteva săptămâni încoace. Boloni spune că nu se pune vorba de rasism. Mai mult, acesta susține că ipoteza conform căreia arbitrul Colțescu a folosit o exprimare rasistă atunci când l-a numit pe Webo „ăla negru” în partida PSG – Bașakșehir este total eronată.

„Când ai exprimări rasiste, accentul tău, cuvintele tale, limbajul corpului trădează aceste porniri extrem de urâte, condamnabile. Ori eu n-am sesizat aşa ceva la Colţescu! Şi, repet, am pretenţia că ştiu bine limba română. Faptul că tu spui «ăla negru», ca să identifici repede un om, păi asta nu poate fi niciodată rasism! Exprimarea lui Colţescu n-a avut nicio urmă de dispreţ sau de ură vizavi de persoana care era pe banca formaţiei turce. O mare problemă în această situaţie, dacă vrei să o înţelegi, e că, în limba română, cuvântul «negru» descrie o culoare. Colţescu nu spune «nigger», cuvânt în engleză cu cononaţie rasistă, el nu spune «cioară», care e un cuvânt jignitor în română. Colţescu foloseşte un cuvânt din română, care e interpretat, în mod eronat, de către cei care l-au auzit.”, a declarat Boloni pentru Adevărul, conform gsp.ro.

Sebastian Coltescu a fost acuzat de rasism cand l-a numit pe Pierre Webo „ala negru” in timpul unui meci de fotbal
Sebastian Coltescu a fost acuzat de rasism cand l-a numit pe Pierre Webo „ala negru” in timpul unui meci de fotbal

Boloni, atac la adresa ministrului Stroe: „Să nu-și ceară scuze în numele meu”

Ladislau Boloni este un nume important, care și-a lăsat amprenta pe istoria fotbalului românesc. În cadrul aceluiași interviu acordat celor de la adevărul.ro, antrenorul în vârstă de 67 de ani a ținut să specifice că nu este de acord cu declarațiile făcute de Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, conform cărora „își cere scuze în numele sportului românesc”. În opinia sa, Boloni consideră că Ionuț Stroe nu are respect față de nimeni și că declarațiile pe care le-a susținut în cadrul acestui scandal au fost menite doar ca să se afirme.

„Ei bine, eu am fost un sportiv român şi îl rog să nu-şi ceară scuze în numele meu! El e un politician care vrea să se afirme şi atunci îşi dă cu părerea şi îşi cere scuze, că, vezi domne, ce mare democrat şi liberal şi la modă e el, cu respect faţă de toată lumea! Doar că n-are respect faţă de lumea în care trăieşte el! Faţă de acea lume n-are niciun fel de respect. El vrea doar să se afirme. Şi acest sentiment, această părere exprimată de acest politician îi influenţează apoi pe foarte mulţi. Şi, de aceea, mă deranjează foarte tare că Tiberiu Stroe sau Ionuţ Stroe, cum îl cheamă, iese la fotografii şi îşi dă cu părerea. Cum au fost şi alţii, de altfel!”, a spus Boloni, conform adevărul.ro

Urmăriți Impact.ro și pe