Ladislau Boloni revine în forță. Intră direct în Champions League

Marian Cărăvan 20.08.2020, 18:13
Ladislau Boloni revine în forță. Intră direct în Champions League

Ladislau Boloni și-a găsit echipă. Nu una oarecare, ci una care participă în Champions League. Ladislau Boloni revine în forță într-un campionat în care a mai activat în trecut.

Ladislau Boloni și-a găsit echipă și revine în forță. Contract pe doi ani

În vârstă de 67 de ani, Ladislau Boloni a condus deja primul antrenament la noua sa echipă. Antrenorul român a fost soluția aleasă de oficialii formației belgiene Gent, după demiterea lui Jess Thorup. Tehnicianul vicecampioanei Belgiei era în funcție din octombrie 2018, dar a început noul sezon cu două înfrângeri cu același scor, 1-2, în fața echipelor St. Truiden și Kortrijk, ceea ce n-a fost pe placul conducerii. Astfel, acesta a fost demis, iar în locul său a venit Ladislau Boloni, care a fost anunțat astăzi de cei de la Gent drept noul antrenor al echipei.

Deși este înființată în 1864, noua echipă a tehnicianului român are un singur titlu de campioană în Belgia, în ediția 2014-2015. KAA Gent și-a mai trecut în palmares și Cupa Belgiei, de trei ori (1964, 1984, 2010), precum și Supercupa Belgiei (2015). Pe plan european, Gent a ajuns în optimile UEFA Champions League, în 2016. Ladislau Boloni revine în campionatul Belgiei și, după cum au precizat cei de la Gent, antrenorul va semna un contract valabil pe două sezoane. Tehnicianul are misiunea de a scoate echipa din subsolul clasamentului, iar urcușul poate începe sâmbătă, 22 august, când Gent joacă pe terenul celor de la Antwerp, fosta echipă a lui Boloni.

Antrenează o echipă de Champions League

Vicecampioana Belgiei nu a început grozav noul sezon din Jupiler Pro League, cu două înfrângeri care au dus la demiterea antrenorului Jess Thorup, iar acum belgienii își pun speranțele în Ladislau Boloni. Acesta a mai antrenat în Belgia, chiar două dintre echipele reprezentative ale acestei țări, cum sunt Standard Liege (2008-2010) și Antwerp (2017-2020). De la despărțirea de Antwerp nu a mai antrenat nicio echipă, însă a fost foarte aproape de a ajunge la Al-Khor, în Qatar. S-a vorbit și despre interesul lui Dinamo Zagreb pentru antrenorul român, iar dacă mutarea s-ar fi concretizat, acum s-ar fi duelat cu Dan Petrescu în preliminariile Ligii Campionilor.

Își va conduce însă noua echipă în cea mai tare competiție intercluburi, Gent urmând să intre în turul 3 preliminar al UEFA Champions League.

Ladislau Boloni, 67 de ani, se află la 13-a echipă de club pe care o antrenează în carieră. De asemenea, a fost selecționerul naționalei României, în 2000-2001.

Urmăriți Impact.ro și pe