Bode despre urmele de muniţie de pe corp în cazul unuia dintre muncitorii ucişi la Oneşti. „Va rezulta exact poziţia de tragere”

Stan Filon 04.03.2021, 15:44
Bode despre urmele de muniţie de pe corp în cazul unuia dintre muncitorii ucişi la Oneşti. „Va rezulta exact poziţia de tragere”

Ministrul de Interne Lucian Bode a recunoscut că s-au făcut erori în cazul intervenției de salvare de la Onești, euată lamentabil. Reprezentantul Guvernului a recunoscut și că într-una dintre victime s-a tras cu gloanțe neletale de către polițiștii care au intrat, într-un final, în apartamentul din Onești.

Ministrul Internelor a vorbit despre rănile provocate de pistol de pe trupul uneia dintre victime

”Vom vedea exact ce muniţie s-a utilizat, câte gloanţe, muniţie letală, au fost trase, câte cu muniţie neletală. Aţi văzut şi m-aţi întrebat de acele urme de pe corpul uneia dintre victime. Erau urme de la muniţie neletală. S-au tras 2 cartuşe, fiecare cartuş are în compoziţie 15 bile de cauciuc. Din anchetă va rezulta exact poziţia de tragere, unde era agresorul, criminalul, unde era victima”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul Lucian Bode a spus că adjunctul IPJ Bacău s-a deplasat cu întârziere la fața locului, deoarece a minimalizat gravitatea evenimentului. În plus, Lucian Bode recunoaște că oamenii legii au ignorat trecutul infracțional al atacatorului.

Ministrul Internelor a vorbit despre rănile provocate de pistol de pe trupul uneia dintre victime
Ministrul Internelor a vorbit despre rănile provocate de pistol de pe trupul uneia dintre victime

Conducerea IPJ Bacău și Poliției Onești a fost schimbată din funcție

Mai mult decât atât, ministrul Internelor a recunoscut cu mâna pe inimă că angajații poliției au comunicat defectuos cu atacatorul, deși la fața locului s-a deplasat un negociator profesionist al Poliției Române, care ar fi trebuit să știe cum să vorbească cu atacatorul.

În schimb, acesta i-a cerut atacatorului doar să rămână calm și chiar l-a agitat, atunci când pensionarul de 68 de ani, care avea doi ostateci legați în apartament, a început să vorbească urât la adresa polițiștilor și a judecătorilor. Negociatorul se aude pe filmarea apărută în spațiul public cum îi spune atacatorului că ar fi mai bine să se…abțină.

Lucian Bode a anunţat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, precum şi sesizarea Parchetului pentru neglijenţă în serviciu.

Luni, un pensionar în vârstă de 68 de ani a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti care i-a aparţinut şi pe care l-a pierdut acum 10 ani, printr-o decizie judecătorească. Bărbatul i-a sechestrat pe cei doi muncitori, i-a legat cu mâinile la spate, apoi a sunat la 112, unde a cerut 300.000 de euro pentru eliberarea celor doi.

Polițiștii au sosit la fața locului și au încercat să-l facă pe bărbat să renunțe la planul lui, însă după mai bine de 5 ore de negocieri, pensionarul și-a ucis victimele. Oamenii legii au intrat prea târziu în apartament, unde l-au împușcat pe atacatator, dar și pe una dintre victime. Ambii ostateci și-au pierdut viața. Aveau 36 și 55 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...