Boala nemiloasă de care suferea Decebal Traian Remeș. Fostul ministru s-a stins din viață la 71 de ani

Boala nemiloasă de care suferea Decebal Traian Remeș. Sursă foto: Antena 3

Decebal Traian Remeș, fostul ministru al Agriculturii s-a stins din viață vineri seară, la doar o zi după ce a fost externat din spital. Anunțul a fost făcut public de către Sorina Pintea, directorul Spitalului Județean Baia Mare. De ce boală cruntă suferea fostul ministru?

Boala nemiloasă de care suferea Decebal Traian Remeș

Fostul ministru al Agriculturii a murit la vârsta de 71 de ani, în locuința sa din Baia Mare la doar o zi după ce fusese externat din spitalul Județean Baia Mare, acolo unde a fost internat mai mult timp. Potrivit primelor informații Decebal Traian Remeș se confrunta cu o boală severă care i-a adus sfârșitul, și anume cu cancerul.

„Domnul ministru a fost o perioadă îndelungată internat în spital, din cauza bolii pe care o avea. Joi, familia a cerut să îl ia acasă, pentru că starea era foarte gravă. Vineri seara, în jurul orei 18.00, am fost anunțată că a murit”, a declarat Sorina Pintea, directorul Spitalului Județean Baia Mare.

decebal traian remes, cancer, fost ministru

Boala nemiloasă de care suferea Decebal Traian Remeș

Decebal Traian Remeș a fost ministru al Agriculturii în 2007 și ministru al Finanțelor Publice în perioada 1999 – 2000. De asemenea, reamintim că acesta primise o condamnare definitivă de 3 ani de închisoare cu executare, în luna februarie 2012, în dosarul Caltaboşul. În același dosar, pe în 14 februarie 2012, a fost condamnat şi Ioan Avram Mureşan tot la trei ani de închisoare cu executare. Mai mult, denunţătorul acestora, Gheorghe Ciorbă, a fost și el condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Decizia a fost contestată la Completul de cinci judecători. Rareș a fost eliberat condiționat în anul 2014.

Decebal Traian Remeș s-a născut la data de 26 iunie 1949 în comuna Băsești (județul Maramureș). A absolvit în anul 1971 cursurile Facultății de Științe Economice din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iași. După absolvirea facultății, a lucrat ca economist, șef birou, șef serviciu la Electroprecizia Săcele (1971-1978), în paralel fiind și asistent la Universitatea Brașov (1973-1978). În anul 1978 este numit în funcția de inspector la D.P.M.S. Maramureș, apoi din anul 1980 lucrează în funcția de contabil șef la I.P.I.C.C.F. Maramureș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI