Boala nebănuită de care suferă Selena Gomez. Viața i s-a schimbat complet

Mirabela Vasile / 07.09.2020, 16:32
Boala nebănuită de care suferă Selena Gomez. Viața i s-a schimbat complet

Selena Gomez a făcut mărturisiri cutremurătoare cu privire la boala de care suferă de cinci ani. În prezent, vedeta arată mai bine ca niciodată și maschează foarte bine durerea prin care trece. Actrița ân vârstă de 28 de ani le-a vorbit deschis fanilor pe o rețea de socializare despre momentele de cumpănă prin care a trecut.

Selena Gomez a fost la un pas de moarte, în urmă cu trei ani

Selena Gomez a fost diagnosticată cu lupus, în urmă cu cinci ani. Aceasta a fost foarte supărată când a aflat vestea, s-a revoltat, însă cu trecerea timpului a început să accepte ușor, ușor cee ace se întâmplă în viața sa.

În anul 2017, Selena Gomez a trecut printr-o perioadă critică  În timp, din cauza tratamentului şi a suprasolicitării organismului, rinichii vedetei care avea pe atunci doar 25 de ani au cedat. Selena a fost toata vara anului 2017 pe patul de spital, iar medicii i-au spus că dacă nu i se face un transplant este în pericol să îşi piardă viaţa. Atunci prietena cea mai bună a câtăreței Francia Raisa, astăzi în vârstă de 32 de ani, a intervenit de urgență și i-a dat un rinichi.

”A fost cel mai frumos cadou pe care l-am putut primi vreodată. Când am aflat că suntem compatibile, adică perfect –hermanas-, am fost foarte fericită. Ne ştim de aproape 10 ani, de pe platourile de filmare Disney”, a mărturisit cântăreața și actrița.

Selena Gomez sufera de o boala grava
Selena Gomez, la un pas de moarte din cauza bolii de care sufera

Ce este boala Lupus și cum se manifestă

Lupusul este o boală autoimună în care sunt implicaţi factori  genetici, imunologici şi de mediu. Predispoziţia genetică a fost demonstrată în numeroase cercetări. Medicii spun că dezechilibrul sistemului imunitar are un rol extrem de mare în declanşarea bolii, fapt demonstrat de apariţia unor anticorpi.

Alţi factori care ar putea fi implicaţi în  declanşarea sau accentuarea acestei afecţiuni sunt: fumatul, expunerea la soare, agenţii infecţioşi, hormonii, contraceptivele, medicamente precum hidralazina, izoniazida, hidantoina, griseofulvina, penicilina, alfametildopa.

Se pare că în mare parte, boala este asimptomatică, rareori pacienţii acuză prurit sau durere locală. Leziunile cutanate apar sub forma unor plăci eritematoase telangiectazice, bine delimitate, acoperite de scuame aderente. Acestea prezintă pe suprafaţa internă, dinspre piele, prelungiri keratozice care corespund orificiilor foliculare.

Tratamentul este reprezentat de aplicarea unui dermatocorticoid topic sau inhibator de calcineurina. Pentru leziuni superficiale se pot administra injecţii cu corticoizi. De asemenea, în tratamentul sistemic se poate opta pentru antimalarice cu urmărirea eventualelor efecte  oculare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI