Veste oribilă pentru Mircea Sandu. A fost diagnosticat din nou cu boala incurabilă pe care o învinsese în 2009

Rădulescu Valentin 18.08.2020, 20:23
Veste oribilă pentru Mircea Sandu. A fost diagnosticat din nou cu boala incurabilă pe care o învinsese în 2009

Se pare că viața îl supune la încercări grele pe Mircea Sandu. Fostul lider LPF a fost diagnosticat de curând cu o boală de care a reușit să scape în urmă cu 11 ani. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale în Franța, iar operația pare să aibă succes.

Mircea Sandu este diagnosticat din nou cu cancer

Fostul președinte LPF, Mircea Sandu, a trecut din nou prin clipe grele. Acesta a aflat recent că are o tumoare la plămâni, după ce în urmă cu 11 ani, Mircea Sandu a mai învins o dată cancerul. În 2009, Mircea Sandu a fost diagnosticat cu cancer la colon, iar pentru a scăpa, s-a operat în Franța. Din fericire, acum maligna i-a fost descoperită într-o fază incipientă, iar doctorii din Nisa, Franța, acolo unde s-a operat și în 2009, i-au transmis că tumoarea poate fi extirpată printr-o intervenție chirurgicală, scrie gsp.ro.

Mircea Sandu a redescoperit că are cancer în urma unui control de rutină, efectuat la rugămintea soției sale, atunci când doctorul i-a transmis că ceva nu este în regulă la plămâni. Totodată, fostul președinte LPF nu a avut nici un simptom, iar anul trecut, atunci când a efectuat încă o serie de analize la plămâni, medicii i-au spus că apar urme de viroză. De asemenea, doctorii i-au mai transmis și faptul că tumoarea de acum nu are nici o legătură cu cea din 2009.

Veste oribilă pentru Mircea Sandu. A fost diagnosticat din nou cu boala incurabilă pe care o învinsese în 2009
Sursă Foto: Digi Sport

Mircea Sandu a învins cancerul și în 2009

În 2009, Mircea Sandu a fost nevoit să ducă o luptă ceva mai dură cu cancerul. Atunci s-a operat tot în Franța și a fost ajutat cu aproape 100.000 de euro printr-o decizie a Comitetului Executiv, față de această dată, când a fost nevoit să suporte toate costurile prin intermediul asigurării medicale. Mircea Sandu și-a programat revenirea în țară după ce România a ieșit din starea de urgență, deoarece pandemia l-a prins în Franța, acolo unde se află și fiica sa Raluca.

„Fiecare avem un destin, asta e concluzia mea după ce am trecut prin ce am trecut. După 45 de ani, eu făceam controale la fiecare 6 luni, parcă Dumnezeu m-a trimis la doctor. Când am aflat diagnosticul, mi-am zis «Să vedem până unde mă duce Dumnezeu

Trăisem deja o experiență cu fosta soție, știam ce face cancerul, dar am fost puternic mental, n-am stat să citesc prin presă «cancerul roade, cancerul mănâncă, cancerul omoară», aceste lucruri te afectează

„Am descoperit boala într-un stadiu incipient, plus că nici nu se compară tratamentul din România cu cel pe care l-am făcut în străinătate. Acolo, când îmi dădeau să beau cocktailul ăla, se duce direct la țintă și vindecă, zdrobește tumoarea și distruge metastaza. În trei luni de tratament, am distrus o metastază de la 5 centimetri până la un centimetru

„Am făcut și chimioterapie și radioterapie. Apoi, m-a operat un doctor specializat în transplant de ficat. Nu mi-a fost bine vreun an de zile. Vai de capul meu. Acum sunt OK, mă mișc, mă bucur de copii și de nepoți. Recunosc, boala aceasta a fost unul dintre motivele pentru care am ales să mă retrag din fruntea FRF”, povestea Mircea Sandu în 2009.

Urmăriți Impact.ro și pe