Boala de care suferă Cheloo. Puţini au ştiut de problema de sănătate a juratului iUmor

Stan Filon, Ionuț Vieru 24.10.2021, 18:04
Boala de care suferă Cheloo. Puţini au ştiut de problema de sănătate a juratului iUmor

Cheloo suferă în tăcere de o boală destul de gravă și nu de azi, de ieri, ci de toată viața. Vedeta nu a vorbit despre suferința sa, însă a făcut referire la aceasta fără să vrea în timpul emisiunii iUmor de la Antena 1, acolo unde face parte din juriu, alături de Mihai Bendeac și Delia.

Boala de care suferă rapperul Cheloo

Cheloo nu ar fi putut fi niciodată polițist, chiar dacă ar fi dorit, deoarece suferă de o boală incompatibilă cu această funcție. Chiar dacă nu a vorbit niciodată despre această boală, cântărețul a scăpat informația în timpul emisiunii iUmor. Vedeta a spus că suferă de daltonism. Este o boală a ochilor. Denumit științific cecitate cromatică, daltonisumul este o stare patologică, o tulburare a vederii cromatice, constând în incapacitatea de a deosebi unele culori de altele (mai ales roșu si verde)(complementarele), deoarece fie receptorul responsabil pentru culoarea verde fie cel pentru culoarea roșie nu funcționează deloc și astfel persoanele văd în negru sau gri.

Această afecțiune este una congenitală cauzată de o defecțiune a retinei sau a unei porțiuni din nervul optic. Chiar dacă se moștenește pe linie maternă, cei mai afectați sunt bărbații. 8% dintre bărbați sunt afectați e când doar 0,5% dintre femei suferă de daltonism. Meserii precum giuvaergiu, căpitan de vapor sau ofițer de poliție nu sunt permise daltoniștilor.

Boala de care sufera rapperul Cheloo
Boala de care sufera rapperul Cheloo

În unele țări, oamenii care suferă de această afecțiune nu pot avea permis de conducere

Oamenii care suferă de daltonism, în general nu au nici permis auto. Cheloo este un caz fericit, deoarece conduce mașini pe drumurile publice și este posesor de permis auto. Daltonismul poate fi corectat cu ajutorul unor lentilele de corecție.

Cheloo nu a dorit să vorbească despre acastă afecțiune niciodată, dearece este o chestiune personală, iar el nu dorește să vorbească despre viața sa privată cum nu vrea niciodată să vorbească, de asemenea, despre familia sa frumoasă. Cu toate acestea, se știe că a fost căsătorit, a divorțat și și-a găsit fericirea în brațele Danielei Moraru, potrivit Antena 1.

Cheloo face tot ce este posibil pentru ca fiica și băieții lui să nu fie surprinși de fotoreporteri. ”Lumea e preocupată de monden, de viața mea personală, lucruri pe care eu refuz să le discut. Nu-mi place, nu mi-a plăcut niciodată. […] Dacă mă întrebi de viața personală, nici nu mă interesează”, mărturisea Cheloo în urmă cu ceva vreme.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...