BNR, anunț de ultimă oră pentru românii cu credite! Ce se întâmplă cu inflația

Diana Radu 08.11.2019, 13:49
BNR, anunț de ultimă oră pentru românii cu credite! Ce se întâmplă cu inflația

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR a prezentat astăzi, 8 noiembrie, raportul trimestrial asupra inflaței. Banca Naţională a României (BNR) a scăzut la 3,8% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 3,1% pentru finalul anului viitor. BNR estima în august 2019 o inflaţie de 4,2% pentru finalul acestui an şi de 3,4% pentru decembrie 2020.

BNR a scăzut prognoza de inflație pentru 2019. Isărescu: „Situaţia economică este delicată, dar nu în abis”

Ce se întâmplă cu creditele românilor?
Ce se întâmplă cu creditele românilor?

Banca Naţională a României (BNR) a scăzut de la 4,2% la 3,8% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a coborât, de la 3,4% la 3,1%, prognoza pentru decembrie 2020, în contextul în care economia României nu este ”nici în prăpastie, nici pe marginea ei”, a anunţat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă. Însă, guvernatorul este ferm convins că BNR se va înțelege cu noul Guvern asupra politicii fiscale.

În august, BNR a menţinut la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a crescut, de la 3,3% la 3,4%, prognoza pentru decembrie 2020

”Nu suntem nici în prăpastie, nici pe marginea ei. Însă, cea mai mare parte a creşterii economice este bazată pe consum. Cererea şi-a menţinut ritmul crescut de creştere, iar această creştere nu este la un nivel sustenabil”, a avertizat Isărescu.

BNR a atras atenţia de mai multe ori, în trecut, asupra creşterilor accelerate a cheltuielor cu salariile şi pensiile, cheltuieli care pun presiune pe inflaţie şi pe competitivitatea economiei româneşti.

”Ne vom înţelege cu noul Guvern pentru a nu avea o politică fiscală discreţionară. Vom analiza măsurile avute în vedere în domeniul salarial, acestea fiind foarte importante”, a spus guvernatorul.

Urmăriți Impact.ro și pe