Bill Gates dă lovitura pe pământ sfânt. Își deschide o afacere de milioane de dolari în Vatican. Proiectul nu este pe placul Papei Francisc

Ioana Bucur 19.05.2022, 23:50
Bill Gates dă lovitura pe pământ sfânt. Își deschide o afacere de milioane de dolari în Vatican. Proiectul nu este pe placul Papei Francisc

Unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă este pe cale să își mărească averea. Bill Gates vrea să își deschidă o afacere de zeci de milioane de euro în Vatican. Investiția este uriașă, iar proiectul, cu adevărat spectaculos, mai ales pentru turiști. Cu toate că licitația a fost deja încheiată în favoarea americanului, contestațiile au apărut deja. De ce nu este proiectul pe placul Papei Francisc.

Bill Gates, afacere în Vatican

Bill Gates își mărește portofoliul de investiții, adăugând o afacere ce i-ar putea aduce profituri importante. Americanul vrea să deschidă un hotel de lux la Vatican, la doar câțiva pași de celebra Bazilică Sfântul Petru.

Proiectul este spectaculos, noul hotel urmând să aibă 64 de camere, 11 apartamente – două dintre acestea fiind „ultraluxoase” -, două restaurante, un centru spa și o sală de sport. Clădirea în care va funcționa are o istorie impresionantă, fiind vorba despre  anticul Palazzo della Rovere, pe Via della Conciliazione din Roma, timp de câteva secole sediul iezuiţilor şi apoi în administrarea Ordinului Ecvestru al Sfântului Mormânt din Ierusalim, scrie publicația Il Giornale. Prețul pentru o noapte de cazare ar începe de la 490 de euro.

Bill Gates a câștigat licitaţia organizată de Vatican; o lucrare ce ar putea ajunge la peste 50 de milioane de euro care va fi cheltuită în 27 de ani, însă proiectul ar putea crea probleme Bisericii.

Bill Gates da lovitura pe pamant sfant. Isi deschide o afacere de milioane de dolari în Vatican. Proiectul nu este pe placul Papei Francisc

De ce nu este proiectul pe placul Papei Francisc

Cel mai probabil, ideea unui hotel de lux în Vatican nu este pe placul Papei Francisc, fiind în contradicție cu principiile morale acestuia, suveranul pontif ținându-se departe de bogății și opulență și preferând să rămână cât mai aproape de cei mai săraci.

În ultimii doi ani, în jur de 60 de companii depuseseră scrisori de intenție. Prima dată au fost alese zece propuneri, apoi chiar trei, excluzând, după cum a scris Corriere della Sera, concurenţi precum Hilton şi Marriott. În final, compania Fort Partners/ Four Seasons, deţinută în proporţie de 75% de Bill Gates, care a avut cea mai bună ofertă, a câştigat.

Contractul care a câștigat licitația propune 35 de milioane de euro în 27 de ani faţă de 23 de milioane cât a propus al doilea ofertant (Blastness/ Ripetta) şi 17 milioane al treilea (Omnia/ Lazzarini). La această cifră se vor adăuga cheltuielile pentru renovarea şi restaurarea operelor de artă. Cei respinşi au depus contestaţie, considerând că au fost devaforizaţi.

Urmăriți Impact.ro și pe