Bill Gates a făcut predicția despre Omicron. Cu ce boală va putea fi asemănat Covid-ul

Ana Anitoiu 13.01.2022, 10:44
Bill Gates a făcut predicția despre Omicron. Cu ce boală va putea fi asemănat Covid-ul

Bill Gates a făcut o predicție despre Omicron, tulpina de coronavirus despre care specialiștii în sănătate au spus că este mult mai contagioasă față de celelalte ce au fost identificate până acum. Miliardarul a explicat cu ce boală va putea fi asemănat Covid-ul după noul val al pandemiei provocat de această variantă de SARS-CoV-2.

Bill Gates, predicție optimistă despre Omicron

În ciuda faptului că varianta Omicron a coronavirusului infectează tot mai mulți oameni în Statele Unite ale Americii și în restul lumii, Bill Gates este optimist. Cofondatorul Microsoft crede că după un val mare de cazuri de Covid-19 provocat de această tulpină, țările se pot aștepta la mult mai puține îmbolnăviri pentru restul anului 2022.

Bill Gates a făcut această predicție despre Omicron pe Twitter, în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu președintele pentru Sănătate Publică Globală la Universitatea din Edinburgh, profesorul Devi Sridhar. Miliardarul consideră că după ce valul de infectări declanșat de noua tulpină de coronavirus va trece, Covid-19 va putea fi tratat asemănător cu gripa sezonieră, potrivit cnbc.com.

„Omicron va determina imunizarea multor oameni, cel puțin pentru următorul an. Apoi, am putea avea nevoie să ne vaccinăm anual împotriva Covid-19 pentru o perioadă (la fel ca în cazul gripei, n.r.)”, a spus Bill Gates pe Twitter.

Bill Gates a facut predictia despre Omicron
Bill Gates

De altfel, părerea lui Bill Gates este împărtășită de numeroși experți care au explicat că transmiterea rapidă a Omicron, deși poate fi periculoasă, ar putea duce la un număr considerabil de oameni imunizați natural. Astfel, pandemia de coronavirus va ajunge în faza endemică.

„Odată cu creșterea imunității în rândul populație – și cu Omicron va fi multă imunitate naturală pe lângă vaccinare – ne vom îndrepta rapid către un scenariu care va fi mai aproape de endemicitate”, a spus și șeful strategiei de vaccinuri al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), Marco Cavaleri.

Bill Gates, despre pericolele Omicron

Pe de altă parte, Bill Gates a spus în cadrul conversației sale online cu profesorul Devi Sridhar că până când valul pandemic generat de tulpina Omicron va trece, persoanele care nu sunt vaccinate anti-Covid-19 sunt cele care vor ajunge să facă cele mai grave forme ale bolii.

În plus, cofondatorul Microsoft a spus că din cauza faptului că tulpina Omicron a coronavirusului este foarte contagioasă, sistemele de sănătate din toată lumea vor fi puse la încercare. Miliardarul a precizat că este improbabil, dar nu imposibil să apară o nouă variantă și mai contagioasă decât aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...