5 previziuni ale lui Bill Gates pentru noul an. Prima e așteptată de întreaga planetă

Nicu Stan 04.01.2022, 09:37

5 previziuni ale lui Bill Gates pentru noul an. Prima dintre predicțiile miliardarului est așteptată de întreaga omenire. Ca și în anul precedent, miliardarul Bill Gates nu a făcut excepție nici acum și a anunțat câteva previziuni pentru anul care tocmai ce a început. Una dintre acestea vizează pandemia de coronavirus, care durează de doi ani și reprezintă o problemă la nivel mondial, aducând numeroase schimbări, reguli și restricții.

Bill Gates a făcut 5 predicții pentru 2022. Ce se întâmplă cu pandemia de coronavirus

Bill Gates este ferm convins că anul 2022 va fi diferit. Miliardarul spune asta prin previziunile pe care le-a făcut pentru anul care tocmai a început. O primă predicție, și poate cea mai așteptată de întreaga planetă, vizează pandemia de coronavirus.

Miliardarul este încrezător că viitorul omenirii va fi mai bun în anul următor, chiar dacă nici el nu se aștepta că situația să ia o turnură atât de rea. Speră ca finalul lui 2022 să fie măcar mai bun decât cel al lui 2021. Care sunt cele 5 previziuni ale lui Bill Gates.

Faza acuta a pandemiei dispare undeva in 2022
Faza acuta a pandemiei dispare undeva in 2022

Coronavirus dispare în 2022

„Din cauza provocării variantei Delta şi piedicile întâmpinate de vaccinare, nu suntem atât de aproape de finalul pandemiei pe cât ne-am fi dorit. Nu am prevăzut că va apărea o variantă atât de transmisibilă şi am subestimat cât de greu vor fi de convins oamenii să se vaccineze şi să continue să folosească măşți.

Am totuși speranța, că finalul este în sfârșit la orizont. Ar putea fi nechibzuit să fac încă o predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va apropia de final cândva în 2022″, este predicția lui Bill Gates.

Întâlniri virtuale

O a doua predicție a miliardarului vizează întâlnirile în spațiul virtual. Din cauza pandemiei oamenii s-au adaptat la noua situație. Au început să comande mâncare acasă în loc să meargă la restaurant, iar angajatorii au acceptat ideea că oameni pot lucra de acasă.

„Prevăd că cele mai multe întâlniri virtuale vor trece de la grilele de imagini cu camere 2D – pe care eu le numesc modelul Hollywood Squares la metaverse, un spațiu 3D cu avatare digitale”, a spus Bill Gates.

Bil Gates, carte despre cum să nu mai avem pandemii

Bill Gates a condus o campanie de vaccinare la începutul secolului 21, care a contribuit substanțial la eradicarea poliovirusului sălbatic din Africa. Astfel, acum, încearcă prin cartea pe care o va scrie să ofere sfaturi utile privind virusul SARS-CoV-2. Miliardarul va scrie o carte în care își prezintă planul ca  SARS-CoV-2 să fie ultima pandemie pentru omenire.

Medicină de la distanță

Miliardarul crede că în loc să mergem fizic la doctor, în viitor am putea aduce doctorul la noi în casă cu ajutorul tehnologiei virtuale.

„Acum, când e timpul pentru controlul medical anual, probabil mergeți la cabinetul doctorului. Dar cum ar fi să ai în casă un dispozitiv care să-ți măsoare tensiunea de la distanță? Dacă doctorul va putea accesa datele pe care le colectează smart-watch-ul tău să vadă cum dormi, ce rată cardiacă ai?”, mai spune Bill Gates.

Testări pentru boala Alzheimer

Boala Alzheimer face mii de victime anual, iar marii filantropi ai lumii sponsorizează centrele de cercetare pentru găsirea unor tratamente vindecătoare. Astfel, un test de sânge ar putea detecta dacă suferi de această boală sau nu.

„Au fost făcute progrese colosale în ultima perioadă şi sunt şanse decente ca primul test de sânge accesibil pentru Alzheimer să fie aprobat anul viitor. Va accelera progresul în cursa pentru găsirea unui tratament”, a mai preconizat Bill Gates.

Urmăriți Impact.ro și pe