Biletele de avion pentru români se scumpesc din nou în vară. Cât vor costa acum: „Cererea e foarte mare”

Badea Violeta 23.03.2023, 21:46
Biletele de avion pentru români se scumpesc din nou în vară. Cât vor costa acum: „Cererea e foarte mare”

Veste tristă pentru românii care călătoresc cu avionul. Din păcate pentru ei, prețul biletelor de avion va crește din nou în această vară. Anunțul a venit din partea directorului general al operatorului aerian irlandez Ryanair, Michael O’Leary. Află, din rândurile de mai jos, cu cât vor crește tarifele!

Cu cât vor crește prețurile la biletele de avion

Începând din vara acestui an, prețurile biletelor de avion vor crește cu până 15%, după cum a anunțat, de curând, directorul general al operatorului aerian irlandez Ryanair, Michael O’Leary.

„Anul trecut, prețul mediu al biletelor de avion a crescut cu 20%. 2023 va fi al doilea an cu o creștere a prețurilor de peste 10%, deoarece nu există capacitate.

Este rezonabil să ne așteptăm din nou în vara acestui an la o creștere cu 10 – 15%”, a precizat șeful Ryanair, potrivit celor de la antena3.ro.

Biletele de avion se scumpesc din nou
Biletele de avion se scumpesc din nou

Operatorii de turism rămân optimiști

În ciuda anunțului făcut de Michael O’Leary, angajații din turism rămân optimiști și susțin că inflația ridicată nu va afecta deloc cererea. Mai mult decât atât, directorul Ryanair dorește să înregistreze o creștere a numărului de pasageri în această vară.

„Uitați-vă la obiceiurile de cheltuieli ale oamenilor: încearcă și reușesc să rezerve o cameră la hotel sau o masă la restaurant, un zbor sau alt mijloc de transport spre Europa.

Oamenii cheltuiesc. Și nu se vede doar în Marea Britanie, ci în întreaga Europă”, a mai adăugat Michael O’Lear, conform aceleiași surse.

Citește și S-a trezit cu biletul de avion anulat, dar s-a răzbunat. Cum a reușit un pasager Wizz Air să obțină despăgubirea de la companie!

Românii vor scoate mai mulți bani din buzunare și pentru vacanța de Paște

Paștele se apropie cu pași repezi, iar românii care vor să-și planifice o vacanță, trebuie să afle că, anul acesta, prețul vacanțelor a crescut chiar și cu 20%.

Prin urmare, persoanele dornice de o escapadă vor trebui să achite în jur de 4.500 de lei pentru câteva nopți de cazare. Totuși, tariful poate varia în funcție de facilități.

„Avem pachete cu pensiune completă: cazare, masă, activităţi, seri festive, ateliere de creaţie pentru copii. În noaptea de Înviere, turiştii merg la biserica din sat pentru a lua Paşti şi apoi vin la conac şi ciocnesc ouă înroşite natural în frunze de ceapă.”, a declarat Andreea Raicu, reprezentanta unei pensiuni, potrivit observatornews.ro.

Citește și Zborul cu avionul va fi din ce în ce dificil: de ce se vor agrava turbulențele în viitor!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...